9.6.2015 16:27

… κι ο επαναστάτης με αιτία

Ερμηνεύσιμες διαφορετικά είναι οι ενστάσεις του Παν. Παππή. Ο πρώτος … σταυροφόρος της «Πρωτοβουλίας» ζει στην απομόνωση της Αθήνας κι αυτό τον έχει βγάλει έξω από τα νερά του. Την Αθήνα είχε ως μόνιμο χώρο κατοικίας και στην ενασχόληση του με το Δήμο Καρδαμύλων, εκεί όμως ήξερε απ’ έξω κι ανακατωτά κάθε υπόθεση. Φρόντιζε να τον διατηρεί ενήμερο και … ζεστό ο Ευαγ. Μελιτζάνης. Κι ο Παναγιώτης με τη σειρά του έβρισκε τους τρόπους να παρεμβαίνει στα θέματα, είτε με φυσική παρουσία, είτε κινώντας από μακριά τα νήματα.

Ο Παππής σήμερα αισθάνεται ξένος ανάμεσα σε μια παρέα. Διαπιστώνει ότι ο συνδυασμός δεν έχει βρει ακόμα τη χημεία του, ακολουθούνται στρατηγικές διαφορετικές από το περιβάλλον ομοφωνίας, μέσα στο οποίο μεγάλωσε στη θητεία του εκείνος στα Καρδάμυλα, και γενικότερα περίμενε ανάληψη πρωτοβουλιών άλλου τύπου από το Μαν. Βουρνού.

Σε αντίθεση με τον Πυργάρη μάλλον δεν επιθυμούσε εξ’ αρχής διακριτή θέση. Θα ήθελε όμως ένα μετερίζι προσφοράς, να του ανατεθεί εξ’ ολοκλήρου ένα αντικείμενο και να τον πετάξουν στο πέλαγος αβοήθητο. Ως ερέθισμα προφανώς δεν του έχει δοθεί, οπότε κι εκείνος πράττει κατά το δοκούν στις ψηφοφορίες.

Ειδικότερα η άρνηση του για την οικονομική ενίσχυση της Euroclassica ήταν ένα παλιό απωθημένο. Από εκείνη την περίοδο ο Παναγιώτης θεωρούσε χρηματοδότηση χωρίς πρακτικό αντίκρισμα τη στήριξη από τους τότε Δήμους. Γκρίνιαζε και του Β. Μελιτζάνη, μα εκείνος φαίνεται ότι είχε τον τρόπο του. Το κουμπί του ακόμα δεν το έχει βρει ο Μαν. Βουρνούς, οπότε ο Παναγιώτης θα συνεχίζει να δρα ως επαναστάτης με αιτία.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ