10.3.2016 16:17

Κάπου σε μια γωνιά του χάρτη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ξέρουμε αν είχε ατζέντα θεμάτων για τις συνομιλίες του με τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Φανταζόμαστε πάντως ότι, όπως ας πούμε συναντά τους αγρότες για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και πάει στο Μαξίμου μεταφέροντας τους τσιτάτα για την ανάγκη να αλλάξουμε την Ευρώπη... κάπως έτσι θα πήγε και στον Νταβούτογλου.

Είδε και απόειδε και ο Τούρκος πρωθυπουργός ότι με την διπλωματία η χώρα μας έχει χωρίσει από καιρό, τι να κάνει; Πήγε τον Αλέξη για κουλούρια...

Παρόλα αυτά πουθενά στις συμφωνίες που υπεγράφησαν και είδαν το φως της δημοσιότητας δεν περιλαμβάνονται κάποιες προτάσεις για τον τουρισμό ή την ανάπτυξη των οικονομικών- εμπορικών- τουριστικών σχέσεων των παραλίων της Τουρκίας, με τα ελληνικά νησιά. Λέω πουθενά, γιατί απλά η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την συμφωνία ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Θεσσαλονίκης, αφήνοντας παντελώς στο περιθώριο τους πρωταγωνιστές της τουριστικής έκρηξης μεταξύ των δύο χωρών, που δεν είναι άλλοι από την Χίο (κατά κανόνα), την Λέσβο και την Σάμο. Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες κατά την κυβέρνηση. Και μετά ψάχνουμε αντισταθμιστικά για το προσφυγικό! 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ