19.11.2014 14:49

Κάπως παρατραβηγμένο

• ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΦΙΑΠ ΘΕΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟΥ» ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΤΑ ΜΙΣΘΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Καλά κάνει και επιδιώκει να στύψει τη μύγα, ώσπου να της βγάλει το ξίγκι ο Γ. Επιτροπάκης. Αν κατά τον ίδιο τρόπο ενεργούσαν διαχρονικά οι διοικητές των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας σήμερα τα οικονομικά των Νοσοκομείων μας θα ήταν σαφώς καλύτερα.

Στην περίπτωση μας όμως μάλλον το έχει παρατραβήξει… Στους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ στεγάζονται εδώ και κάποια χρόνια το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στη λογική της συνταγής ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. Η μίσθωση ανανεώνεται με τη μορφή ετήσιας παραχώρησης. Το τελευταίο μισθωτήριο – παραχωρητήριο έληξε στις 30 Ιουνίου 2013 κι έκτοτε οι δομές τυπικά είναι άστεγες!

Από τη στέγαση τους και μετά υπήρχε η συμφωνία να επιμερίζονται δια τρία τα ετήσια λειτουργικά έξοδα του κτιρίου που φτάνουν ετησίως τις 18.000 ευρώ. Από 6.000 το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και το ΚΕΦΙΑΠ. Τώρα, για να ανανεώσει το παραχωρητήριο – μισθωτήριο το Νοσοκομείο, ο Γ. Επιτροπάκης ζητά από τους δυο εκπαιδευτικούς φορείς να καλύπτουν και τις 6.000 ευρώ που ως τώρα αντιστοιχούσαν στο ΚΕΦΙΑΠ, δηλαδή στο Νοσοκομείο.

Κάπως έτσι θα έπρεπε πράγματι να κινηθεί διαπραγματευτικά σε κάθε άλλη περίπτωση. Μήπως όμως εδώ εμπλέκεται κάπου και η κοινωνική ευαισθησία, που Ιδρύματα σαν το «Σκυλίτσειο» θα πρέπει να αναδεικνύουν σε δομές ειδικής εκπαίδευσης; 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ