15.3.2019 15:31

Καμπούρης – Παπαδόπουλος: 0-1 στην καυτή έδρα της Εκτελεστικής Επιτροπής

Μόνο ανέφελο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το μεσοδιάστημα της άγριας δημόσιας αντιπαράθεσης του αντιδημάρχου Πρόνοιας και του προέδρου του Νομικού Προσώπου. Ο Παντ. Καμπούρης έφερε βαρέως το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε από τον αντιδήμαρχο «υπερδήμαρχος» και ζήτησε την παρέμβαση του Μαν. Βουρνού προκειμένου να αποκατασταθεί η ενδοπαραταξιακή τάξη.

Έντονα φημολογείται ότι απείλησε πως, αν δεν αποπεμφθεί ο αντιδήμαρχος, εκείνος θα κατεβάσει ταχύτητα στην υποστήριξη της δημοτικής αρχής. Σοφά ποιώντας ο Μαν. Βουρνούς και για να μην επιβεβαιώσει τον Παπαδόπουλο ότι ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου δρα ως υπερδήμαρχος, έδωσε δημοκρατική νομιμοποίηση στην τελική του απόφαση φέρνοντας τη στο όργανο της Εκτελεστικής Επιτροπής, το οποίο συνεδρίασε σε βαριά ατμόσφαιρα την περασμένη Παρασκευή. Κατά πληροφορίες ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας δεν παρέστη για να μην επηρεάσει την κρίση των συναδέλφων του, αν τυχόν ο δήμαρχος έθετε θέμα αποπομπής του.

Τελικά ο δήμαρχος έθεσε το θέμα στους συνεργάτες του και ζήτησε την άποψη τους για το ποια θα πρέπει να είναι η στάση του και αν θεωρούν ότι ο Παπαδόπουλος υπερέβη τα όρια της κριτικής στη δημοτική αρχή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μετεχόντων υποστήριξε ότι ήταν αιτιολογημένη η αντίδραση Παπαδόπουλου και ουσιαστικά απέτρεψε το Μαν. Βουρνού από το να δώσει εκκωφαντική συνέχεια στην υπόθεση, εντείνοντας το κλίμα εσωστρέφειας σε μια κρίσιμη καμπή της προεκλογικής αναμέτρησης. Μοναδική παραφωνία ο Ανδρ. Βεργίτσης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η στάση του Γ. Παπαδόπουλου πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά για να μην ακολουθήσουν κι άλλοι. Η πρόταση Βεργίτση, ωστόσο, έμεινε ολομόναχη, σαν την καλαμιά στον κάμπο κι έτσι η κρίση που σοβούσε στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής καμουφλαρίστηκε, έστω κι αν υπάρχουν εκείνοι που ενσυνείδητα πιστεύουν ότι απομακρύνθηκε προσωρινά.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ