13.5.2016 16:40

Καινοτόμες ιδέες για το προσφυγικό

Από δημοτικές παρατάξεις σαν τη «Χιακή Συμπολιτεία» περιμένεις τη διαφορά φιλοσοφίας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Διαφωνίες για τους δημοτικούς χειρισμούς είχε εξ’ αρχής και τις διατηρεί, νοιώθει ωστόσο ότι η κατάσταση επιβάλλει συστράτευση και επιμονή στο στόχο με όποιες υποχωρήσεις.

Τα στελέχη της προετοιμάζουν σειρά ρηξικέλευθων προτάσεων, προς τη σωστή κατεύθυνση, τις οποίες μάλιστα θα καταθέσουν σύντομα και επισήμως. Βασικός τους άξονας πως οι δομές συγκέντρωσης και διαμονής δεν θα πρέπει αριθμητικά να υπερβαίνουν τους 200 – 300 πρόσφυγες, ώστε οι συνθήκες διαβίωσης να μην επιβαρύνονται από τις μεγάλες αριθμητικές παρουσίες.

Η Ερμ. Φρεζούλη προτείνει να αναζητηθεί κατάλληλος τρόπος οι πρόσφυγες να εμπλακούν στην παραγωγική διαδικασία που αφορά τη διαβίωση τους. Να συμμετέχουν στις διαδικασίες παραγωγής των γευμάτων, καθαρισμού των χώρων παραμονής τους ώστε αφενός να περιορίζουν τα κόστη λειτουργίας των χώρων, αφετέρου να μετέχουν ενεργά και να αλλάξει σε ένα βαθμό η ανίερη καθημερινότητά τους.

Η «Χιακή Συμπολιτεία» προτείνει επίσης στη δημοτική αρχή να δημιουργηθεί κι ένα Μητρώο οικογενειών οι οποίες θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν για κάποιο διάστημα πρόσφυγες στα σπίτια τους, με κορυφαίο στόχο να δημιουργηθεί μια αφετηρία νέας σχέσης προσφύγων και κατοίκων του νησιού.

Δυο προτάσεις που αξίζουν να συζητηθούν. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ