27.5.2016 12:43

Και εκκλησιαστικά ρουσφέτια στα Μεστά

• ΒΡΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Οι μισές δουλειές της Μητρόπολης από την ώρα που προέκυψε πρόβλημα στον Ιερό Ναό του Ταξιάρχη των Μεστών συνεχίζουν να ταράσσουν την ηρεμία του πιο τουριστικού οικισμού της νότιας Χίου.

Η μετακίνηση του ιερέα αρχικά κατεύνασε τα πνεύματα. Μα η ουσιαστική στήριξη στα πρόσωπα της Εκκλησιαστικής Επιτροπής αφενός αποξενώνει τον Ιερό Ναό από τους Μεστούσους, αφετέρου υποβαθμίζει διαρκώς το χωριό.

Μέγα θέμα έχει προκύψει πάλι από την αντικατάσταση της κοπέλας που επί χρόνια αναλάμβανε να υποδέχεται τους επισκέπτες του Ναού και να τους δίνει πληροφορίες για την ιστορία του. Αίφνης αντικαταστάθηκε από άλλη, η οποία είναι συγγενής με κάποιο από τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου. Όλα καλά ως εδώ, ούτε μεμπτή είναι από μόνη της η συγγένεια, ούτε σε τέτοιες θέσεις πρέπει να βασιλεύει η μονιμότητα λες και είναι δημόσιο.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μόλις οι Μεστούσοι διαπίστωσαν ότι η νέα υποδοχέας στο Ναό με το που μπουν ξένοι επισκέπτες παραμερίζει κι επιτρέπει πληροφορίες να δίνουν ξένοι επικεφαλής των group που τον επισκέπτονται, ακόμα κι όταν είναι Τούρκοι. Κι όσο να ‘ναι η εικόνα αυτή … κάνει Τούρκους τους Μεστούσους και μόνο στην ιδέα ότι πληροφορίες για τον Άγιο τους δίνουν μουσουλμάνοι!

Το νέο περιστατικό αναζωπύρωσε την οργή των Μεστούσων για την αδυναμία της Μητρόπολης να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει ενσκήψει στον Ταξιάρχη και αμφισβητούν πια ευθέως αν ο κ.κ. Μάρκος έχει τη διάθεση να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ