11.2.2015 20:23

Ήξεραν για τις εικονικές τοποθετήσεις των φιλολόγων στο Εσπερινό!

ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ «π»

Προσποιούνται ότι δεν διάβασαν το ρεπορτάζ του «π» για τις εικονικές τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις φιλολόγων Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ήδη έχουν περάσει περισσότερες από δύο εβδομάδες από την επισήμανση του «π» για τη μεθόδευση η οποία ευνόησε συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς έναντι άλλων για την απασχόλησή τους στο Εσπερινό Λύκειο και κανένας δεν έκρινε σκόπιμο να δώσει την παραμικρή εξήγηση για το θέμα.

Πώς να το αιτιολογήσουν άλλωστε; Σύμφωνα με πληροφορίες του «π» οι αποφάσεις για τις τοποθετήσεις στις τρεις οργανικές θέσεις των τριών φιλολόγων στις 6 Οκτωβρίου 2014 εκδόθηκαν αφού εκείνες είχαν ήδη τοποθετηθεί σε εκπαιδευτικές μονάδες της Νέας Υόρκης, της Θεσσαλονίκης και της Βάρης Αττικής! Πλήρη εικόνα για την τοποθέτηση τους είχαν και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, που, παρ΄ όλα αυτά τις τοποθέτησαν και στο Εσπερινό Γυμνάσιο Χίου, στερώντας την οργανική τοποθέτηση από όσους έπαιρναν κανονικά σειρά.

Φυσικό επακόλουθο ήταν οι τρεις φιλόλογοι να μην παρουσιαστούν ποτέ στο Εσπερινό, τα μαθήματα να καθυστερήσουν και στις θέσεις τους να προωθηθούν άλλοι, αντί όσων έπρεπε να καταλάβουν τις οργανικές θέσεις.

Η υπόθεση φανερώνει ότι ακόμα και στις μέρες μας γίνονται σχεδιασμοί που διαβάλουν την αξιοκρατία στις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, χωρίς να ανοίγει κανένα ρουθούνι. Εκτεθειμένη για την υπόθεση είναι, πέρα από τις κ.κ. Βλυσίδου και Παπαδανιήλ, οι οποίες προσποιούνται ότι δεν διαβάζουν, και η ΕΛΜΕ Χίου, η οποία επίσης δεν αντιδρά στις οφθαλμοφανείς εικονικές τοποθετήσεις. Έτσι θα καθαρίσει η Παιδεία μας; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ