27.6.2012 11:42

Αν ήμουν στην θέση του Παναγιώτη Παππή…

Δεν θα εγκατέλειπα τον ναυτικό όμιλο αλλά θα μετέβαλα τις προτεραιότητες του.
Προκαταβολικά να δεχτούμε ότι χωρίς τον Καρδαμυλίτη πλοιοκτήτη σήμερα ενδεχομένως να συζητούσαμε για τον ναυτικό όμιλο υπό άλλο πρίσμα. Την ανάγκη οικονομικής σωτηρίας και αθλητικής επιβίωσης του ιστορικότερου περιφερικού ναυταθλιτικού σωματείου. ο Παππής και η οικονομική συνεισφορά του πέτυχαν, ακόμη και αν ο ίδιος αποχωρήσει, η όπια μελλοντική διοίκηση να μην παίζει το κεφάλι της κορόνα γράμματα από τα οικονομικά φέσια προηγούμενων ετών. Θα παραλάβει μια ομάδα με μηδενικές οφειλές και αυτό είναι κάτι που  μια τέτοια εποχή σπανίζει στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού.
 
Κατανοητή απόλυτα η πικρία και σε  προέκταση της η δυσκολία του Παναγιώτη Παππή από την περιορισμένη στήριξη εξίσου με αυτόν οικονομικά δυνατών συμπολιτών μας. όμως, όπως οριοθετείτε η τοποθεσία για τον νέο ναυτικό όμιλο , ίσως δεν παρέχει το κατάλληλο κίνητρο.
Το να απολαύσεις την διάκριση ενός πρωταθλήματος η ενός κυπέλου, με υψηλό οικονομικό τίμημα, προσφέρει απλά και μόνο μια πιο λαμπρή σελίδα στην ένδοξη, έτσι κι αλλιώς, ιστορία του ΝΟΧ. Το να μετατρέψεις όμως τον ναυτικό όμιλο σε ατμομηχανή της τοπικής οικονομίας είναι στόχος με διασκορπισμένα ωφέλει σε όλη την κοινωνία. Για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της  Bella Vista έχουν γίνει μικρά θετικά βήματα. Σαν στόχος, όμως, δεν είναι εκείνος που σέρνει το καράβι του NOX, όπως θα έπρεπε. Ο επενδυτικός σκοπός μιας πρωτοβουλίας θα δημιουργήσει στο νησί προϋποθέσεις πλήρους ταύτισης του με τον ναυταθλιτισμό, θα μετατρέψει την Χίο σε «σημαία» των θαλάσσιων σπορτ ανά το αιγαίο και κατ΄επέκταση θα προσφέρει πλούτο και θέσεις εργασίας πέρα ίσως από ένα-δυο κύπελλα.
Γύρω από αυτόν τον αναπτυξιακό στόχο πρέπει να κτίσει ο ναυτικός όμιλος την επικυριαρχία του τις επόμενες δεκαετίες και να μαγνητίσει ενδιαφέρων οικονομικών παραγόντων- επενδυτών και όχι οικονομικών παραγόντων- χορηγών, όπως κάνει τόσα χρόνια. Από μια τέτοια προσπάθεια ο Παν.Παππής δεν πρέπει να λείπει, πολύ απλά γιατί διαπιστευτήρια…χιολατρείας έχει δώσει άφθονα ως σήμερα.
Ο θεσιθήρας. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ