16.10.2012 10:17

Αν ήμουν στη θέση … του Στέλιου Βίου

… θα αναρωτιόμουν αν τα ράσα κάνουν τον παπά ή ο παπάς τα ράσα. Είναι καταφανές ότι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου ανέλαβε την προεδρία στη λογική του rotation. Δηλαδή διαρκείς εναλλαγές των ιδιοκτητών των δυο μεγάλων ξενοδοχείων του νησιού, περισσότερο για να μην έχει ο ανταγωνιστής την αίγλη, παρά για να προσφέρει ο ίδιος κάτι.
Το θέμα είναι ότι η Ένωση βρίσκεται στα χέρια του σε μια περίοδο κατά την οποία δε διαχειριζόμαστε τη μετριότητα μας, όπως συνέβαινε μια πενταετία πριν, αλλά «ο πάτος του βαρελιού», η έκφραση του συρμού που χρησιμοποιούμε, διακρίνεται  πια ολοφάνερα ακόμα κι αν έχεις τα μάτια θεόκλειστα.
Επομένως, θεσμοί σαν την Ένωση Ξενοδόχων, οι οποίοι κατά το παρελθόν είχαν ένα διακοσμητικό ή τιμητικό ρόλο, στις μέρες μας έχουν ή πρέπει να έχουν πρωταγωνιστική σημασία. Αν οι ίδιοι οι ξενοδόχοι δεν αντιλαμβάνονται την ανάγκη να πάρουμε το τιμόνι αλλιώς στα θέματα του τουρισμού, αδίκως αφήνουν εμάς τους απέξω να χαλάμε τη ζαχαρένια μας.
Η απουσία κάθε εκπροσώπου της ξενοδοχειακής Ένωσης από τη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου την περασμένη εβδομάδα, συνεπάγεται είτε τη διάθεση τους να δρουν πλήρως απομονωμένοι στο τουριστικό περιβάλλον των νησιού, είτε ότι δεν παρακολουθούν καθόλου την επικαιρότητα και δεν πήραν ούτε τη συνεδρίαση χαμπάρι. Όποιο απ’ τα δυο κι αν ισχύει είναι το ίδιο επικίνδυνο.
Η επιμονή των καθ’ ύλην αρμοδίων επιχειρηματιών να παριστάνουν τους κουφούς στην αναγκαιότητα να συσταθεί φορέας τουριστικού σχεδιασμού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ζημιώνει πρωτίστως τους ίδιους και ακυρώνει όποια μελλοντική διαμαρτυρία τους ή αίτημα τους. Όσο συνεχίζουν να αμελούν τα του οίκου τους δεν θα πρέπει να έχουν απαίτηση από κανένα να τους υποστηρίξει. Ας αποδείξουν ότι εκείνοι παίρνουν στα σοβαρά το ρόλο τους και μετά ξαναμιλάμε για τουρισμό.
ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ