30.7.2012 17:29

Αν ήμουν στη θέση του … Σωτήρη Τζούμα

 
… θα απέφευγα να κινούμαι με τακτική Ιανού έναντι του Σεβασμιωτάτου Χίου. Η απόδοση τιμών στο πρόσωπο του κ. Μάρκου και κυρίως οι κολακευτικές αναφορές του περί «άξιου ιεράρχη» και λοιπών επαινετικών σχολίων, έκαναν τους μυημένους στα θρησκευτικά να αναλογιστούν τις κατά καιρούς δηλητηριώδεις αιχμές του από την ιστοσελίδα του «Σωτήριος Λόγος» ή τις εκμηστυρεύσεις του στο φιλικό του κύκλο και να αναρωτηθούν τί συνέβη και όλα αυτά μεταβλήθηκαν στις ετήσιες εκδηλώσεις της Αγίας Παρασκευής στο Καστέλο.
 
Όσοι επίσης παρακολούθησαν το τελετουργικό πρόσεξαν την απόμακρη στάση του κ. Μάρκου, ο οποίος στις αντιφωνήσεις του επέλεξε πολύ προσεκτικά να μην κάνει καμία απολύτως προσωπική αναφορά στον Σωτ. Τζούμα, εμφανώς ενοχλημένος από την ως τώρα στάση του από την ημέρα της εκλογής του κι έπειτα.
 
Γιατί, επομένως, ο Σωτήρης επέλεξε τη δημόσια αυτή στροφή; Τί τον ώθησε να «στρίψει τιμόνι» τόσο απότομα κι από σκληρός επικριτής των ενεργειών Μάρκου, δημοσίως να γίνει υμνητής του; Πότε πρέπει να γίνεται πιστευτός; Όταν αρθρογραφεί με εμφανή τα σημάδια της απογοήτευσης επειδή ο κ. Μάρκος ηγείται της Χιακής Εκκλησίας ή όταν, ενώπιον του ποιμνίου, δεν φείδεται κολακευτικών επιθέτων;
 
Ως επικοινωνιολόγος γνωρίζει καλά ότι δεν ήταν δυνατόν να δώσει συνέχεια στις επιθέσεις του μπροστά σε τόσο κόσμο, που προφανώς έχει διαφορετική από τη δική του γνώμη για το Δεσπότη μας. Αυτό φυσικά δεν τον υποχρέωνε να … δοξάσει τον κ. Μάρκο στις από μικροφώνου τοποθετήσεις του, για αυτό και όσοι βρέθηκαν στο Καστέλο αντιλήφθηκαν ότι εγκαινιάζεται μια νέα σελίδα στις σχέσεις των δυο ανδρών, με πρωτοβουλία του Σωτ. Τζούμα να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης. Μια κίνηση που μακροπρόθεσμα θα αποδειχθεί πολλαπλά χρήσιμη και για τον ίδιο.
ο θεσιθήρας
 
ΚΑΙ Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Από πού εκπορεύεται πάλι αυτή η τάση παρασημοφόρησης στο πρόσωπο του Ταξίαρχου του Στρατού, κάθε τρεις και λίγο, από εκκλησιαστικούς παράγοντες; Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν επιλέγεται, για παράδειγμα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής ή ο λιμενάρχης; Θα εξηγηθεί;

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ