4.10.2013 21:22

Αν ήμουν στη θέση … του Παντελή Βρουλή

… και πίστευα ότι όχι απλώς μπορώ να κερδίσω το Δήμο Χίου αλλά αισθανόμουν συνάμα ότι ο στόχος αυτός είναι προέκταση ενός οράματος για το πόσο διαφορετική θα πρέπει να γίνει η Χίος την επόμενη πενταετία, θα άφηνα κατά μέρους τους παραγοντισμούς και θα ανακοίνωνα ευθέως την πρόθεση μου να είμαι εκ νέου υποψήφιος.

Ο πρώην δήμαρχος επιδίδεται μέχρι τώρα στο προσφιλές του παιχνίδι τακτικισμών. Αναζητεί πρόσωπα για να καταρτίσει ψηφοδέλτιο, παίζοντας το κλασσικό παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με το κόμμα που ανήκει. Γιατί, όσο κι αν έχουν χαλαρώσει οι κομματικοί δεσμοί στις μέρες μας και ο ίδιος είναι φανατικός υποστηρικτής των συνδυασμών – μωσαϊκών, όπως τους έχει βαφτίσει, δεν παύει να ήταν δήμαρχος με τη στήριξη της Ν.Δ., υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την υποστήριξη της Ν.Δ. και πάντως στη συνείδηση του κόσμου να είναι απόλυτα ταυτισμένος ως «γαλάζιος».

Οι σχέσεις του με τους «γαλάζιους» … κουμανταδόρους δεν ήταν ποτέ άριστες. Λάμβανε την υποστήριξη της Ν.Δ. περισσότερο από ανάγκη. Το κόμμα εκμεταλλεύονταν την αποδοχή του στα λαϊκά στρώματα και φοβόνταν τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του. Γνώριζε δηλαδή ότι, αν τον αγνοούσε, του έδινε ισχυρό κίνητρο ανταρσίας, άρα περιόριζε δραματικά τις όποιες πιθανότητες επιτυχίας.

Ο Παντελής δεν πρέπει να ικανοποιείται από τη φήμη του … φόβητρου. Το ιδανικό για τον ίδιο θα είναι να υποχρεώσει κόμματα, φορείς και δημότες να τον εμπιστευτούν για τις ικανότητες του, το σχέδιο του για τον τόπο και την ομάδα των συνεργατών του. Αν αισθάνεται ότι τα τρία προαναφερθέντα στοιχεία συμπίπτουν στο πρόσωπο του, δεν έχει λόγο να παίζει κρυφτούλι, να βγει καθαρά και να δώσει το σύνθημα «όστις θέλει πίσω μου ελθείν». Αν πάλι για κάποιο από αυτά δεν αισθάνεται σιγουριά, να παρατήσει τώρα που είναι νωρίς το παιχνίδι. Είναι λάθος για την προσωπικότητα του να χαρακτηρίζεται ανασταλτικός παράγοντας για όποιον άλλο έχει διάθεση προσφοράς και κρατά χαρτί και μολύβι για τους υπολογισμούς του.

ο θεσιθήρας

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ