31.1.2013 11:50

Αν ήμουν στη θέση του … π. Γεώργιου Κωνσταντίνου

… δεν θα άφηνα το «παιδί μου» απροστάτευτο από την αυστηρή εσωτερική κριτική που δέχεται από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του. Ο παπά Γιώργης οργάνωσε και ενέπνευσε το Σύνδεσμο Κληρικών Χίου πριν περίπου τρία χρόνια, σε μια περίοδο κατά την οποία η λειτουργία της Ιεράς Μητρόπολης και κυρίως η αδυναμία στιβαρής διοίκησης από το μακαριστό Διονύσιο είχε δυσαρεστήσει πολλούς κληρικούς.

Οι κακεντρεχείς είχαν τότε προδικάσει ότι αποκλειστικός στόχος του Συνδέσμου ήταν η αντιπαράθεση με συγκεκριμένα εκκλησιαστικά στελέχη πέριξ του μακαριστού Διονυσίου. Ο παπά Γιώργης και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου πάσχισαν να διαψεύσουν αυτή την αντίληψη. Εργάστηκαν πνευματικά, με τη διοργάνωση θρησκευτικών συνεδρίων, επενέβησαν κοινωνικά σε πολλές περιπτώσεις, διοργάνωσαν προσκυνηματικές εκδρομές, έριξαν βάρος στα εργασιακά αιτήματα των ιερέων.

Με τη διαδοχή στο μητροπολιτικό θρόνο και τη σωστή απόφαση του πατέρα Γεώργιου να αποδεχτεί πρόσκληση του νέου Σεβασμιωτάτου να ενισχύσει με τη δουλειά του το έργο της Μητρόπολης, η παρουσία του Συνδέσμου έχει ατονήσει σε σημαντικό βαθμό. Ίσως γιατί οι μηνιαίες Συνάξεις κληρικών που ορίστηκαν από τον κ. Μάρκο υποκαθιστούν μερικώς την ανάγκη των ιερέων να δρουν πιο συλλογικά. Ίσως γιατί τα νέα βάρη του προέδρου του Συνδέσμου του αποσπούν ζωντάνια και δυναμισμό από το ρόλο του. Πάντως πολλά από τα μέλη του Συνδέσμου εμφανίζονται απογοητευμένα από τη σταδιακή υποστολή της σημαίας του, κάποια, μάλιστα, στις μεταξύ τους συζητήσεις κάνουν ανοιχτά λόγο για σύντομη πρόθεση αποχώρησης.

Αυτό το κλίμα έχει σίγουρα την ικανότητα να το διαβάζει ο π. Γεώργιος και αποκλειστικά στο χέρι του είναι να επιτρέψει να διαλύσει το Σύνδεσμο, να τον ενεργοποιήσει όπως πρώτα ή να επιλέξει ως λύση τη διαδοχή. Έχει αρκετή σοφία μέσα του για να αποφασίσει ποια είναι η ενδεδειγμένη λύση.

ο θεσιθήρας

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ