30.11.2012 9:47

Αν ήμουν στη θέση … του Νάσου Γιακαλή

… πριν συνηγορήσω να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στην ΕΝΑ Χίου θα φρόντιζα:
α) να διασφαλίσω ότι ο συνδυασμός μου θα εμφανίσει μια κατά το δυνατόν ομογενοποιημένη θέση, από τη στιγμή που γνωρίζω ότι υπάρχει ανάλογο ανοιχτό κεφάλαιο με την αναπτυξιακή της Λέσβου, το οποίο μάλιστα πονάει περισσότερο.
 
β) να προκαταβάλω τις επισημάνσεις για το κενό της περιφερειακής αρχής ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση στην παρουσίαση του αναπληρωματικού αναπτυξιακού σχήματος, έπειτα από την ουσιαστική κατάρρευση των αναπτυξιακών εταιρειών περιφερειακής εμβέλειας σε όλα τα νησιά.
Αντ’ αυτού ο περιφερειάρχης συνελήφθη αδιάβαστος ακόμα και στα βασικότερα κεφάλαια του … μαθήματος, την επίσημη δηλαδή θέση του Δήμου Χίου για το ίδιο ακριβώς θέμα.
 
Η τακτική της επανάληψης μιας πολύ αόριστης δέσμευσης ότι η αναπτυξιακή που … θα συσταθεί θα έχει έδρα τη Χίο, ελάχιστη πλέον σημασία διαθέτει, αφού από πουθενά δεν προκύπτει ότι κάτι έχει ξεκινήσει να σχεδιάζεται και σχεδόν βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του διαθέσιμου χρόνου εκ μέρους της περιφερειακής αρχής.
 
Παράλληλα, η τακτική του «ξεσπάσματος» μόλις διαπιστώνω ότι η πορεία της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν βγαίνει, ουδόλως περιποιεί τιμή για το συνδυασμό μου και κυρίως έχει ξεθωριάσει ως πολιτική συμπεριφορά τσαμπουκά ή ελιγμού, αφού τελικά καταδεικνύει ελλιπέστατη προετοιμασία. 
 
Η κοινή διαπίστωση ότι ο περιφερειακός θεσμός πάσχει, με πηγή την ίδια την ιδρυτική του σύσταση και τα οικονομικά χτυπήματα που δέχεται από την κεντρική εξουσία, τώρα εντείνεται από τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που ο ίδιος εμφανίζει, με χειρισμούς τσαπατσούλικους, οι οποίοι πείθουν ότι, ακόμα κι αν όλα έβαιναν καλώς από τους εξωτερικούς αστάθμητους παράγοντες, εμείς δε θα είμαστε σε θέση να το εκμεταλλευτούμε.
 
ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ