20.6.2012 17:18

Αν ήμουν στη θέση του … Μικέ Κριμιζή

… και διαπίστωνα ότι το κόμμα μου δεν πετυχαίνει το στόχο του, να κόψει εκείνο πρώτο το νήμα και να λάβει επίσης πρώτο την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενδόμυχα θα παρακαλούσα να μην εκλεγώ βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όχι γιατί είναι υποτιμητικός ή περιορισμένος ο ρόλος, όσο γιατί θα αισθανόμουν ότι η ζέση κάποιων εκ των συνυποψηφίων μου ίσως, άθελα τους, να τους έκανε να συμπεριφέρονται ως βουλευτές στη θέση του βουλευτή.
Ο Μικές ήταν ταυτόχρονα ο δυνατός κι ο αδύνατος κρίκος του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο. Δυνατός γιατί κατέδειξε στις 6 Μαΐου ότι προσκόμισε στο ΣΥΤΡΙΖΑ μια εκλογική πελατεία, όμοια της οποίας κανένας συνυποψήφιος του δεν διέθετε. Επαναβεβαιώθηκε στις 17 Ιουνίου στο Βροντάδο, τόπο ιδιαίτερης καταγωγής του, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τη δύναμη του κατά 214 ψήφους. Αυτό δεν είναι άσχετο με την παρουσία του Μικέ, αν συνυπολογιστεί ότι έχει στη συνείδηση του κόσμου καταταγεί στα εξαιρετικά παιδιά, ενώ έχει περάσει και μέσα από τους στίβους του συνδικαλισμού από πλείστα όσα μετερίζια.
Δεδομένου, όμως, ότι ο Μικές δεν τα είχε ποτέ καλά με τα μικρόφωνα, αντίθετα έφερε πάντα ένα έμφυτο ανθρώπινο τρακ όταν τα έβλεπε απέναντι του, πολλοί θεωρούσαν ότι, σε περίπτωση εκλογής, κάποιοι από τον κομματικό περίγυρο θα επιχειρούσαν να μιλούν, τουλάχιστον αρχικά, μέχρι να εθιστεί στο νέο αυξημένων προδιαγραφών ρόλο, εξ’ ονόματος του.  Κι επειδή ο Μικές είναι άνθρωπος ευθύς, που δεν δέχεται αθέατες τρικλοποδιές, ευνόητο είναι ότι θα δημιουργούνταν θέμα. Επομένως, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, μάλλον τον απέτρεψε από μπελάδες η μη εκλογή του.
 
ο θεσιθήρας 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ