29.1.2013 17:42

Αν ήμουν στη θέση του … Βασίλη Μπάλλα

Ο Βασίλης εγκαταστάθηκε πριν λίγα χρόνια στη Χίο – και συγκεκριμένα στα Μεστά – σαν προπομπός μιας τάσης που επωάζονταν στην Αθήνα αλλά δεν είχε πάρει ακόμα τα τελικά χαρακτηριστικά της. Έστησε μια εταιρία παροχής υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού, η μόνη που συνεχίζει να λειτουργεί στον τόπο μας, βαφτίστηκε από όλους μας ως το παράδειγμα, ικανό να ανοίξει τα μάτια και σε όλους εμάς τους τουριστικά απαίδευτους, βραβεύτηκε από το Επιμελητήριο μας, έγινε πρεσβευτής του νησιού σε τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας και εφημερίδες παγκόσμιας κυκλοφορίας, ενσωματώθηκε απόλυτα από τη μικρή κοινωνία των Μεστών, έγινε συντονιστής δημόσιων συζητήσεων, χώρεσε σε ψηφοδέλτιο βουλευτικών εκλογών, αλλά…

Σήμερα ο Βασίλης, η Ρούλα και η υπόλοιπη οικογένεια (σ.σ.: να τους ζήσουν τα δίδυμα) βρίσκονται εγκατεστημένοι μόνιμα στην Αθήνα για να βγει ο οικονομικά δύσκολος χειμώνας. Σχεδιάζουν να γίνουν κάτοικοι Χίου ξανά τη θερινή περίοδο, υποστέλλοντας το αρχικό όραμα μιας εναλλακτικής μόνιμης ζωής στον παράδεισο της νότιας Χίου.

Κανένας δεν κατηγορεί το Βασίλη για την πρόσκαιρη, ευελπιστώ, επιλογή βιοπορισμού. Επιβεβαιώνεται η πιο σοφή κουβέντα του Αν. Ζαννίκου, εκείνου που με την ιδιότητα του προέδρου στο Επιμελητήριο έκρινε ως παραδειγματική την επαγγελματική επιλογή του Βασίλη. Η Χίος δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πιάτο ρηχό. Ένα πιάτο που δυσκολεύεται να συγκρατήσει μέσα του όνειρα, ιδέες και σχέδια πρωτοπόρα, σαν αυτά που έφερε ο Βασίλης στο νησί μας. Ή έστω τον υποχρεώνει να τα εφαρμόζει διασταλτικά.

Ο Βασίλης έδωσε στη Χίο πολλά, θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον έχει να δώσει ακόμα περισσότερα, αφού κατάλαβε έγκαιρα τα όρια δράσης που του παρέχει όσο δεν αλλάζει νοοτροπίες. Έχει όμως μια μικρή υποχρέωση. Χρειάζεται να μιλήσει για όσα τον υποχρέωσαν να την εγκαταλείπει τους μισούς μήνες του χρόνου, να μας υποδείξει εν ολίγοις τις αδυναμίες μας, μήπως και τα λόγια του ταρακουνήσουν κάπως παραπάνω τους μελλοντικούς Βασίληδες και όλους εμάς που δυσκολευτήκαμε να αντιληφθούμε πόσο δυσκολέψαμε την πραγμάτωση του οράματος του.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ