24.1.2017 10:26

Ιδιάζουσα αριστερή νοοτροπία

Σημαία απόδειξης του στραβού δρόμου της νέας Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ομάδα πρώην συντρόφων τους σχόλιο της στήλης για τη σύμπτωση στο ίδιο τραπέζι των Στ. Κάρμαντζη και Φρ. Σέργη στην πίτα του Εμπορικού Συλλόγου.

Οι πρώην σύντροφοι του νέου συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ δεν χάνουν ευκαιρία κοινοποίησης του σχολίου, λες και πρόκειται για παντοτινό λεκέ στο πολιτικό βιογραφικό του η ανταλλαγή απόψεων με θεσμικό παράγοντα του νησιού.

Μια νοοτροπία την οποία ποτέ δεν κατάλαβα, ούτε φυσικά ενστερνίστηκα. Η ανένταχτη Αριστερά διαχρονικά στοχοποιεί πρόσωπα. Βαυκαλίζεται για την προσήλωση της στα ιδεώδη της Δημοκρατίας, βιάζοντας τις αρχές της. Με τη λογική της η τοπική οργάνωση κόμματος, που μάλιστα βρίσκεται στην εξουσία, θα πρέπει να βλέπει τον θεσμικό εκπρόσωπο του νησιού στην Περιφέρεια και να αλλάζει δρόμο.

Δεν μας λέει μόνο αν το ατόπημα είναι μόνο του Φρ. Σέργη ή και όλων όσων λοιπών θεσμικών (βλ. διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου) επίσης υποδέχθηκαν το Στ. Κάρμαντζη στο ίδιο τραπέζι, όπως ο Β. Παππάς ή ο Μ. Κριμιζής.

Στον ξύλινο λόγο εθιστήκαμε πια. Οι ξύλινες συμπεριφορές δεν αντέχονται, όταν μάλιστα έχουν περικάλυμμα Δημοκρατίας.

Με πολιτικό bulling

Δεν περιορίστηκαν εκεί. Ως μοναδικοί φορείς του δημοκρατικού πνεύματος στη Χίο επικρίνουν με υποτιμητικό και ειρωνικό τρόπο κάθε κίνηση των νεοεισερχόμενων μελών της Νομαρχιακής. Στο στόχαστρο τους βρίσκονται εσχάτως οι Στρ. Κεσσόγλου και Π. Βελιανίτης. Τους προσάπτουν ουκ ολίγα αμαρτήματα. Στον πρώτο γιατί προ μηνών κοινοποίησε ανάρτηση με αλλοεθνείς να καίνε την ελληνική σημαία. Προφανώς εκείνους δεν τους ενοχλεί. Το κατ’ εξακολούθηση αμάρτημα του δευτέρου είναι ότι και «νομιμοποίησε» την επάρατη Παγχιακή Επιτροπή με την παρουσία του στην εκδήλωση της και της απάντησε κιόλας με άρθρο του. Τέτοια κατάντια…

Λοιπόν, για να μην το παρατραβάμε. Ο φασισμός κι ο ρατσισμός δεν πολεμούνται από … λεβεντομαγκιές στο fb. Με σεβασμό στο διάλογο και στη διαφορετικότητα νικώνται κι οι πρώην «σύντροφοι» ούτε το ένα σέβονται, ούτε το άλλο. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ