13.5.2015 16:36

Η συμβιβαστική λύση πάντα καλύτερη από μια μη λύση

Πριν ακόμα την ανάληψη της ευθύνης διοίκησης από τη σημερινή δημοτική αρχή ΔΕΥΑΝΧ και Προμηθευτική είχαν … ανοιχτούς λογαριασμούς. Τους διατηρούσαν αναλλοίωτους σχεδόν 8 μήνες, ταυτόχρονα με το εκκρεμές ερώτημα αν η δημοτική αρχή έχει κατασταλάξει αν θέλει ή όχι την «Προμηθευτική» μέσα στα πόδια της.

Καυτό θέμα στην ατζέντα τους αποτέλεσε η χρήση της λειτουργίας της μονάδας αφαλάτωσης στο Θόλος. Αποπειράθηκε ο δήμαρχος να τους βρει μια άκρη και στο τέλος οι δυο πρωταγωνιστές (Απ. Τζιώτης και Ηλ. Φόρος) κατανόησαν ότι μια λύση – ακόμα κι αν δεν είναι απόλυτα συμφέρουσα – είναι σίγουρα πολύ καλύτερη εξέλιξη από μια … μη λύση, μια μόνιμη εκκρεμότητα.

Αποφασίστηκε λοιπόν η ΔΕΥΑΝΧ να αγοράσει τη μονάδα έναντι 200.000 ευρώ κι έτσι η Εταιρεία θα μπορεί πλέον να παράγει όση και όποτε θέλει ποσότητα αφαλατωμένου ύδατος, δίχως να επιμερίζει στην «Προμηθευτική» το ποσοστό της, η δε «Προμηθευτική» θα μπορεί να ορίζει σε ένα πιο σταθερά οικονομικό περιβάλλον τη λειτουργία της, μια και τα τελευταία χρόνια ενέγραφε στους προϋπολογισμούς της ποσά από τη χρήση της μονάδας, τα οποία ουδέποτε τα έβλεπε να εισρέουν στο ταμείο της.

Πέτυχαν … κελεπούρι αμφότεροι από τη συμφωνία; Όχι, ενδεχομένως, μα είπαμε τώρα πια μπορούν να κάνουν σε σωστή βάση το κουμάντο τους.

Τώρα βέβαια, χωρίς την ευθύνη της λειτουργίας της μονάδας στους ώμους της, η «Προμηθευτική» έχει έναν επιπλέον λόγο να επισπεύδει την αναζήτηση νέου αντικειμένου. Παρέδωσε το Αίπος στην Κιβωτό, πουλά την αφαλάτωση στην ΔΕΥΑΝΧ, για να μη βρεθεί ξαφνικά … άεργη, οφείλει να επινοήσει το ρόλο της στη νέα δημοτική πραγματικότητα. Δύσκολο σαν στοίχημα, ειδικά στην εποχή μας.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ