30.10.2012 18:07

Η σύγχρονη Αντίσταση

Ειλικρινά αδυνατώ να διεισδύσω στον εσωτερικό κόσμο του Αλέκου και των λοιπών συντρόφων την ώρα που κρατούν τη ντουντούκα και βγαίνουν στο μεϊντάνι της αντίστασης. Υποθέτω ότι κάπου μέσα τους εμπνέονται από το κήρυγμα του Τσε Γκεβάρα και ίσως κιόλας να θεωρούν ότι ακολουθούν πιστά τα βήματα του κορυφαίου λατινοαμερικανού επαναστάτη.
Τη συγκεκριμένη βαθιά χαραγμένη πεποίθηση ίσως να διακόπτει το απλανές βλέμμα και ο πάγος στην αντίδραση των εκατοντάδων θεατών της παρέλασης, οι οποίοι μάλλον αρχίζουν να θεωρούν ότι κι ο Αλέκος μετά των λοιπών διαμαρτυρόμενων συνδικαλιστών είναι πια ένα απολύτως απαραίτητο συνοδευτικό των παρελάσεων, με διαχρονική αξία, κάτι σαν την αειθαλή παρουσία της Βάσως Κριτάκη στα παράθυρα και τα μικρόφωνα του δημαρχείου ή τα αδέσποτα που επίσης παρελαύνουν την ώρα που η οδός Δημοκρατίας είναι ελεύθερη από μαθητικό πληθυσμό ή στρατιωτικά αγήματα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ