5.6.2015 14:37

Η σκληρή στάση Ζερδελή στενεύει τα περιθώρια του Ανδρέα

Πολλοί θα ανέμεναν ότι η δημόσια δήλωση του Ανδρ. Μιχαηλίδη για το ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου νησιωτικού ΦΠΑ θα κινούνταν στο πνεύμα «πρέπει να πω κάτι απλά για να φανεί ότι μιλώ». Μια ματιά στην κατάληξη της (σελ. 6) προϊδεάζει για πολλά περισσότερα.

Εσωτερικά στο βουλευτή Χίου γίνεται μια έντονη πάλη ανάμεσα στο νησιωτικό καθήκον καταψήφισης και στη σκέψη ότι μια τέτοια κίνηση έβαζε νάρκη στα θεμέλια της για πρώτη φορά κυβέρνησης Αριστεράς. Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Η τελική απόφαση του βουλευτή Χίου υποχρεωτικά ετεροπροσδιορίζεται και από τη στάση των υπόλοιπων νησιωτών βουλευτών. Για παράδειγμα του γείτονα του. Ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Αιγαίου είπε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Μάλιστα έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση λέγοντας πως, αν η συμφωνία πάει στη Βουλή σε νομοσχέδιο με ένα άρθρο, θα την καταψηφίσει. Αν η ρύθμιση για τα νησιά είναι σε ξεχωριστό άρθρο θα μπορούσε να ψηφίσει τη συμφωνία και να καταψηφίσει τη ρύθμιση για το ΦΠΑ των νησιών.

Σύμφωνα με το «εμπρός» ο βουλευτής Λέσβου θεωρεί πως η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή, εννοώντας ότι δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να την αποδέχεται.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ