8.3.2016 10:12

Η σχηματοποιημένη άποψη

Αποσυνδεδεμένες από το προσφυγικό κύμα θεωρεί πως πρέπει να είναι οι ενέργειες για τον τουρισμό ο Δημ. Καράλης. Ο αντιδήμαρχος σε εσωτερικό του σημείωμα μεταξύ των τουριστικών παραγόντων  βλέπει τις υπό διαμόρφωση συνθήκες ως  «ευκαιρία για ανάπτυξη». Γράφει συγκεκριμένα:

«Αυτές τις μέρες αντιμετωπίζουμε άλλη μια έξαρση στο προσφυγικό. Η κατάσταση θα εξομαλυνθεί και αυτή τη φορά με τη συνεργασία όλων, όπως έχουμε μάθει να κάνουμε τους τελευταίους μήνες. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες προσαρμογής. Επίσης είναι σε εξέλιξη σχεδιασμός ενεργειών προβολής.

Με καθαρό μυαλό πρέπει όλοι να εντείνουμε τις προσπάθειες μας για τη θερινή περίοδο. Όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση, όσο και αν τα προβλήματα φαίνονται δισεπίλυτα, πρέπει η εστίαση να παραμένει στην μακροπρόθεσμη τουριστική ανάπτυξη. Να μην ξεχνάμε ότι ο τουριστικός "κατήφορος" είναι μια ιστορία που πάει πίσω δεκαετίες.. Ίσως να είμαστε μπροστά σε μια ευκαιρία για ανάκαμψη».

Σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο η προσέγγιση είναι σωστή. Όταν κάτι δεν πάει καλά η κατάρρευση του θα γεννήσει κάτι καινούργιο. Πρακτικά, ωστόσο, αν χάσεις και την ελάχιστη βάση σου, το ξεκίνημα μοιάζει σχεδόν αδύνατο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ