3.4.2013 17:19

Η Σαλώμη κι ο … Αλέκος

• «ΕΥΣΗΜΑ» ΣΤΟΝ «π» ΑΠΟΔΙΔΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Αδύνατον να καταπιεί την πτώση του απόρθητου κάστρου της αποκλειστικής αρμοδιότητας επί των δημοτικών δραστηριοτήτων ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Κατονομάζει ως υπαίτιο το … νεοφιλελεύθερο «π» και ιδιαίτερα την αφεντιά μου. Ακολουθούν η νέα ευφάνταστη ανακοίνωση και η απάντηση μας.

 

Θέλει η Σαλώμη να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει

«Την πρωταπριλιά- με ό,τι αυτό σημειολογικά μπορεί να σημαίνει- επέλεξε ως αφετηρία για την ανακύκλωση στο Δήμο η δημοτική αρχή Χίου.

Η διαχείριση στην αποκομιδή των απορριμμάτων παύει πλέον να αποτελεί χώρο αποκλειστικής αρμοδιότητας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

Περιχαρείς δήμαρχος και επενδυτές προχώρησαν στα αποκαλυπτήρια ενός φιλόδοξου εγχειρήματος, που, εκτός των άλλων, συνιστά την πρώτη επίσημη εκχώρηση τομέα δημοτικής δραστηριότητας σε ιδιώτες.

Από κοντά και μερίδα του τοπικού Τύπου αναλώθηκε σε διθυράμβους για την άρση του μέχρι πρότινος άβατου κερδοφόρων τομέων της Αυτοδιοίκησης, στους ιδιώτες.

Άνοιξε η όρεξη και από ότι φαίνεται την Καθαριότητα θα ακολουθήσουν και άλλες δημοτικές υπηρεσίες, όπως ευφυολογώντας αναγγέλλει το επίσημο όργανο της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας στη Χίο, η εφημερίδα «πολίτης».

Σπεύδει μάλιστα η καλή εφημερίδα να ρίξει ιδέες και να ονοματίσει τομείς.

Φροντίζει ο αρθρογράφος του πολίτη, με χθεσινό λιβελογράφημα νοσηρής φαντασίας, να προλειάνει το έδαφος για την επίτευξη του σκοπού του, που δεν είναι άλλος από τη συκοφάντηση των δημοσίων υπαλλήλων και τη φαλκίδευση των δημοτικών υπηρεσιών. Κόπτεται, δήθεν, για την αδυναμία των αιρετών να μεταλαμπαδεύσουν όραμα στους υπαλλήλους. Δείχνει να σκιάζεται για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης και των υπαλλήλων της. Η σαγήνη του λόγου και τα καμώματά του προσομοιάζουν στη Σαλώμη της Καινής Διαθήκης.

Θέλει η Σαλώμη να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει…»

 

Ο Σύλλογος των Αλέκων Γαϊτάνων

Ανέτρεξα στην Παλαιά Διαθήκη, την Καινή, ως και τους πιο σύγχρονους βίους Αγίων για να εντοπίσω χαρακτηρισμό για τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ, που θα τον συναγωνιστεί σε διάθεση. Χάσιμο χρόνου. Πολύ σύντομα κατέληξα ότι ο Αλέκος δεν καλουπώνεται, αδύνατον να περιγραφεί με παραλληλισμό.

Αυθεντία, πρότυπο, ορισμός δημοτικού υπαλλήλου, ο «δημόσιος φορέας» όπως τον τραγούδησε ο Δ. Τσακνής, αλλά τότε δεν τους πείραξε γιατί ήταν συντρόφια. Για την  οικονομία της απάντησης, λοιπόν, όπου δημοτικός υπάλληλος στο εξής «Αλέκος Γαϊτάνος» κι είμαι βέβαιος ότι οι συνάδελφοι του θα το ‘χουν καμάρι τους να υιοθετηθεί η πρόταση της στήλης και να αντικατασταθεί η επαγγελματική τους ιδιότητα απ’ το συνώνυμο της προκοπής, του μόχθου και της ευσυνειδησίας.

Διαμαρτύρεται ο Σύλλογος των Αλέκων Γαϊτάνων για την πρώτη επίσημη εκχώρηση δημοτικής αρμοδιότητας σε ιδιώτες, την ανακύκλωση. Τώρα πήραν χαμπάρι ότι η παρθενιά έσπασε πριν ένα χρόνο, όταν σε ιδιώτες ανατέθηκε η καθαριότητα των δημοσίων χώρων και η αποκομιδή των οικοσυσκευών; Ξέρουν ποιοι καθαρίζουν τόσο καιρό τα χωριά;

Τους ξέφυγε ή τους διευκόλυνε; Καλοδεχούμενη η απάντηση τους.

Χαρακτηρίζει ο Σύλλογος των Αλέκων Γαϊτάνων «κερδοφόρο τομέα» την ανακύκλωση για το Δήμο Χίου, έχοντας ως προηγούμενο την ανακύκλωση που με τις ευλογίες της Υπηρεσίας Καθαριότητας είχε εφαρμόσει η δημοτική αρχή Βρουλή. Μήπως μπορεί να μας πει πόσα ακριβώς ήταν τα δημοτικά κέρδη που χάθηκαν απ’ το δημοτικό ταμείο;

Τρέμει ο Σύλλογος των Αλέκων Γαϊτάνων στην ιδέα ότι ο Δήμος θα αποκτήσει έναν πιο επιτελικό ρόλο, θα αναθέτει μέρος της δουλειάς που σήμερα είτε δεν προλαβαίνει, είτε δεν μπορεί να κάνει σωστά, σε ιδιώτες. Κι έτσι θα χάσει το προνόμιο να καταλαμβάνει τις δημοτικές υπηρεσίες όποτε του γουστάρει.

Θίγεται ο Σύλλογος των Αλέκων Γαϊτάνων απ’ τη διαπίστωση ότι όλος ο δημοτικός και περιφερειακός μηχανισμός (γιατί για τον κρατικό ας μην μιλάμε) είναι ξεχαρβαλωμένος, ίσως και με το δίκιο του. Αν τον κολακεύει μια αναφορά του τύπου «δουλεύει ως ελβετικό ρολόι», μην του χαλάσω το χατίρι. Υποθέτω κοινή είναι η διαπίστωση του κάθε δημότη. Μπαίνει σε δημοτικές υπηρεσίες και διαπιστώνει – με τις εξαιρέσεις του πάντα – οργασμό αποδοτικότητας.

Για ένα δεν καίγεται ο Σύλλογος των Αλέκων Γαϊτάνων. Που τα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι ανύπαρκτα κι η εξίσου ανύπαρκτη κυβέρνηση δεν είναι σε θέση ούτε τους επίορκους να στείλει στα σπίτια τους.

Για αυτό όμως καίγεται όλη η υπόλοιπη κοινωνία, που έπαψε να αντέχει το δούλεμα. Τον διαβεβαιώνω.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ