24.8.2017 15:13

Η ψυχή της Αυτοδιοίκησης

Έχει επικριθεί πολλάκις ο δημόσιος υπάλληλος. Ίσως γιατί λίγοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε το Φώτη Πιτσάκη. Θα ‘ταν όμως λάθος ο Φώτης να ενταχθεί απλά στην κατηγορία των υπηρεσιακών παραγόντων. Από το γραφείο του, το πάθος του, τη διάθεση του, τη γνώση του ξεκίνησαν πολλές θεσμικές συλλογικές πρωτοβουλίες όχι μόνο της Χίου, στα πλαίσια της ΤΕΔΚ αλλά και σε όλο το Βόρειο Αιγαίο.

Ο Φώτης έδινε κύρος στην υπηρεσιακή μερίδα της Αυτοδιοίκησης. «Χωρίς υπερβολές ήταν η ψυχή της Αυτοδιοίκησης για όλο το Βόρειο Αιγαίο», θυμάται κεραυνοβολημένος κι εκείνος από την είδηση της πρόωρης απώλειας του ο πρώην δήμαρχος, Μ. Μεννής. «Θυμάμαι στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της ΤΕΔΚ σε ένα υπόγειο στο δημαρχείο, ο Φώτης είχε βασική μέριμνα την εκμίσθωση χώρου προκειμένου να εξυπηρετεί τους προέδρους των χωριών που κατέβαιναν στην πόλη για υποθέσεις των οικισμών τους. Ήταν ο άνθρωπος που έδινε πρακτικές λύσεις σε κάθε αυτοδιοικητική υπόθεση», συμπληρώνει ο Μ. Μεννής.

Ο Φώτης έφυγε πρόωρα στα 57 του χρόνια. Άφησε τεράστιο κενό. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι χωρίς το Φώτη οι συλλογικοί θεσμοί αυτοδιοικητικής λειτουργίας στο Βόρειο Αιγαίο δύσκολα θα γνωρίσουν ξανά περιόδους ακμής. 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ