1.8.2013 19:33

Η πρώτη ... και η δεύτερη

Οι αποκλείνουσες απόψεις για το θέμα του Λιμένα προκαλούν σοβαρές εσωκομματικές τριβές που αλλιώνουν τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες όπως τις γνωρίζαμε εντός των κομμάτων. Οφθαλμοφανής είναι, για παράδειγμα, η σφοδρή αντιπαράθεση για το θέμα του Στ. Μιχαηλίδη με τον Κ. Μουσουρούλη. Σημειωτέον  ότι ο δημοτικός σύμβουλος υπήρξε από τους υποστηρικτές του βουλευτή, έστω κι αν τελευταία οι σχέσεις τους δεν ήταν ρόδινες, όπως στο ξεκίνημα τους.

Ο Σταύρος θεωρεί ότι στις κινήσεις Μουσουρούλη κρύβεται αρκετή δόση εγωκεντρισμού που απέτρεψε τον βουλευτή να μελετήσει όπως θα τους άξιζε, τις προτάσεις που του κατατέθηκαν, άρα και τη δική του. Δείχνει μάλιστα να παίρνει τα ηνία της αντίθεσης στην προοπτική ανάμειξης του ΤΑΙΠΕΔ στα λιμάνια του νησιού εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης με υψηλούς τους τόνους χωρίς να λογαριάσει ότι έτσι δίνει την εντύπωση της συμπόρευσης με τον εως τώρα... μισητό εχθρό, τον Πολύδωρο.

Κάποιοι μάλιστα τον θεωρούν ως τον υποβολέα των κινήσεων του Λιμενικού Ταμείου και του Στέφανου φαρατζή.

Κλίμα εσωκομματικών εχθροπραξιών σε επίπεδο κορυφης βιώνει και το ΠΑΣΟΚ, αν λάβουμε ως δεδομένο ότι Πολύδωρος και Τριαντάφυλλος συνεχίζουν να θεωρούνται συγκάτοικοι στο ίδιο κόμμα. Οι συχνές αναφορές με σαφέστατες αιχμές εκ μέρους του δημάρχου στους (μνημονιακούς βουλευτές) και οι ευθύνες που αποδίδει στον Κ. Τριαντάφυλλο για την υπόθεση του λιμένα και το σύνολο της ακούμενης οικονομικής στρατηγικής έχουν εξοργίσει τον βουλευτή και τα φύλλα προσκείμενα του στελέχη, που οσμίζονται με αφορμή το θέμα του λιμανιού, προσπάθεια Λαμπρινούδη να απαγκριστρωθεί από την πολιτική κατηγορία πίστης στην κυβερνητική πολιτική.

Δεν θεωρώ ότι ο Πολύδωρος κινείται βάση τέτοιου σχεδίου.Έχω την εντύπωση οτι αντιδρά φασαριόζικα γιατί αισθάνεται ότι οι δυο βουλευτές τον παραγκώνισαν δεν του έδωσαν τη σημασία που πρέπει. Μόλις ο Πολύδωρος διαπιστώσει οτι δεν υπολογίζεται επαρκώς γίνεται άλλος άνθρωπος. Μια διαφορετική μεταχείριση του θέματος από τους βουλευτές, που θα του έδινε την ικανοποίηση ότι κι εκείνος έχει το μερδικό του, στην περίπτωση που το εγχείρημα πετύχει, θα είχε σίγουρα τον δήμαρχο σύμμαχο κι όχι πολέμιο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ