3.2.2015 18:17

Η πολύ Δημοκρατία

Τη δουλειά του Γ. Παπανδρέου κινδυνεύει να πάθει η δημοτική αρχή με τους χειρισμούς της στην υπόθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Οι ανοιχτές διαδικασίες ξεχείλωσαν τους κανόνες του παιχνιδιού, έφεραν … στην ποδιά της περί τις 25 αιτήσεις, μεταξύ των οποίων δύσκολα μπορείς να πεις ότι κάποια ξεχωρίζει.

Εν τέλει η ελπίδα να … ξετρυπωθεί κάποια εξαιρετική υποψηφιότητα δεν επιβεβαιώθηκε και, όπως όλα δείχνουν, μάλλον πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί ο στόχος της υπερψήφισης του Συμπαραστάτη από τους απαραίτητους 27 δημοτικούς συμβούλους, όπως ορίζεται από τον «Καλλικράτη».

Το λάθος στην περίπτωση μας βρίσκεται στο γεγονός ότι η πρόσκληση βγήκε χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία. Δεν είναι πολλά τα πρόσωπα στην τοπική κοινωνία που να μπορούν να διαδραματίσουν το ρόλο των απαιτήσεων του Συμπαραστάτη, λογικά όμως, αν αφιερώνονταν ο κατάλληλος χρόνος, όλο και κάποιος θα εντοπίζονταν. Εδώ φαίνεται ότι την πολύ Δημοκρατία όλοι στα λόγια την επιζητούμε, στην πράξη όμως βλέπουμε ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες της. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ