10.2.2017 13:47

Η πιο έξυπνη κίνηση

Πολλές φορές εμείς οι δημοσιογράφοι κι εγώ προσωπικά τον κατακρίναμε για την ασίγαστη διάθεση παρουσίας στα κοινά. Κάποιες φορές με δόσεις υπερβολής αλλά όχι σκοπιμότητας. Ο Παντ. Βρουλής ήταν και παραμένει αγαπητός στην κοινωνία γιατί διαχρονικά δεν έβλαψε ούτε μυρμήγκι της. Κι ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως, πέρα από τις όποιες άστοχες επιλογές, ο πρώην δήμαρχος έχει καρδιά να χωρέσει μέσα τους πάντες. Το βλέπει από την ιατρική και υπηρεσιακή του παρουσία.

Σήμερα ίσως διαπιστώνει ότι οι κατά καιρούς αιχμηρές αναφορές μου δεν είχαν σκοπό την πολιτική του εξόντωση, όπως ίσως πέρασε από το μυαλό του, αλλά την προστασία του ανθρώπινου κεφαλαίου Βρουλής, το οποίο στην τοπική κοινωνία παραμένει υπερτιμημένο.

Η απομάκρυνση του από τη σαπίλα του ποδοσφαίρου λογικά ήρθε γιατί κι εκείνος πια κατάλαβε ότι δεν αρκεί η αγαθή προαίρεση και η εργατική πρόθεση για να επιβληθείς σε έναν άκρως επικίνδυνο χώρο. Μα, μήπως η πολιτική ταίριαξε ποτέ στον Παντελή; Κι εκεί οι υπόγειες διαδρομές ζουν και βασιλεύουν. Προσέφερε ό,τι μπορούσε στο Δήμο, δίχως ποτέ κανείς να υποψιαστεί ότι οποιαδήποτε κίνηση του απέβλεπε στο να ακουμπήσει αυτός ή οι συνεργάτες του το βάζο με το μέλι.

Σήμερα κάνει την πιο σοφή κίνηση προστασίας του εαυτού του. Αποσύρεται από ένα χώρο στον οποίο θα ήταν σαν τη μύγα μες το γάλα. Αν αποχωριστεί και το άγχος της αυτεπιβεβαίωσης, αφού συνειδητοποιήσει ότι η κοινωνία τον μετρά καθημερινά για την προσφορά του, θα προστατεύσει περεταίρω τη φήμη του. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ