4.4.2012 17:27

Η περίπτωση Σόδη και τα πρώτα «όχι»

Πιθανά η μια θέση να καλυφθεί από τη Μ. Σόδη, η οποία υπέβαλε επίσημο αίτημα υποψηφιότητας της. Ο πλήρης φάκελος με τα στοιχεία της έχει κατατεθεί στη Συγγρού, η οποία θα κληθεί να λάβει την τελική απόφαση.
 Η ίδια πάντως δείχνει να θεωρεί την υποψηφιότητα της ως μη επιδεχόμενη αμφισβήτησης, για αυτό έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με φορείς και πρόσωπα, θέλοντας να της προσδώσει δυναμική, ενώ, κατά πληροφορίες, καθήκοντα … αρχιστράτηγου στο πολιτικό της γραφείο, όταν δημιουργηθεί, θα αναλάβει ο Δημ. Μεσολλογγίτης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μέλος της ΝΟΔΕ Χίου και πρώην δημοτικός σύμβουλος.
 
Κρούσεις επί του θέματος έχουν γίνει και σε άλλες γυναικείες προσωπικότητες στο χιώτικο «γαλάζιο» χώρο. Η Ισαβέλλα Μπουρνιά μοιάζει να απέρριψε τελεσίδικα την πρόταση, κρίνοντας ότι δεν είναι υγιές το χρονικό στάδιο επανάκαμψης στην πολιτική.
Εξίσου αρνητική υπήρξε και η απάντηση της δικηγόρου Π. Τασσοπούλου, συζύγου του προέδρου της ΝΟΔΕ Χίου. Το «όχι» της Πένυς υποδηλώνει με σαφήνεια ότι ούτε ο Β. Ατσάλης επιθυμεί την ανάμειξη του στις εκλογές από τη θέση του υποψηφίου. Άλλωστε, αν ο Βαγγέλης είχε κάτι τέτοιο κατά νου, έχει τον ηθικό κώδικα αξιών να παραιτηθεί εγκαίρως από την κομματική του θέση.
 
 
Οι δυο πρώην
 
Τα ονόματα των κ. Μαίρης Παναγιωτοπούλου – Κασσιώτου και Φωτεινής Ξυλά – Φαφαλίου, που επιστρατεύτηκαν την τελευταία στιγμή στις περασμένες εκλογές, πέφτουν ξανά στο τραπέζι, όμως με λιγότερη διάθεση, αφού οι πάντες αντιλαμβάνονται τη δυσκολία προσέγγισης τους για δεύτερη φορά, ως σωτήριες δυνάμεις. Ωστόσο η κομματική προσήλωση και των δυο δεν αμφισβητείται και κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο τελικά να πεισθούν. Προς το παρόν ένας φάκελος με ενδεχόμενες εναλλακτικές λύσεις βρίσκεται στα χέρια του οργανωτικού γραμματέα Κ. Ζωντανού, ο οποίος, ως συνήθως, θα ασχοληθεί με το θέμα Χίου όταν κλείσουν όλες οι υπόλοιπες εκκρεμότητες.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ