26.3.2014 17:49

Η πενθήμερη υπομονή

Όσο κι αν ακούγεται περίεργο κάποιοι στη Ν.Δ. επιμένουν ότι δεν έχει ακόμα γραφτεί ο επίλογος στη διαμόρφωση του οριστικού χάρτη των παρατάξεων που θα διεκδικήσουν τις εκλογές.

Τα κομματικά στελέχη του κυβερνόντος κόμματος μοιάζουν χωρισμένα σε τρεις διαφορετικές ζώνες, ανάλογα με την επιθυμία τους.

  • Οι … καθαρόαιμοι, εκείνοι δηλαδή που ισχυρίζονται την ανάγκη το κόμμα να πορευτεί με δική του υποψηφιότητα πάση θυσία. Δεν μπορούν να δεχτούν με ευκολία πως είναι δυνατόν το κυβερνόν κόμμα να σύρεται πίσω από επιλογές που ξεφύτρωσαν χωρίς να ζητήσουν την ευλογία του. Κι αφού αυτή την ώρα μόνο ο Παν. Βρουλής εκφράζει τη διάθεση του μπροστάρη, να στηριχτεί πάσα δύναμη, ελπίζοντας στην είσοδο στο δεύτερο γύρο κι από εκεί και μετά ό,τι ήθελε προκύψει. Ισχυρίζονται δε ότι υπάρχει κίνδυνος να την πάθουν όπως στην περίπτωση Χαλλιορή και να φτάσουν στο σημείο να ψάχνουν δεξιά και αριστερά πού φωλιάζουν τα στελέχη τους.

 

  • Οι… εχέφρονες, εκείνοι που νοιώθουν ότι η αστάθεια Βρουλή προδικάζει ήδη για ένα ποσοστό πολύ χαμηλότερο της εκλογικής δύναμης της Ν.Δ. στη Χίο και άρα μόνο ζημιογόνα από άποψη εικόνας θα είναι για το κόμμα η φανερή υποστήριξη μιας  καταδικασμένης υποψηφιότητας. Φοβούνται δε ότι ένα κακό αποτέλεσμα στις δημοτικές, θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στις περιφερειακές, ειδικά στον κρίσιμο β’ γύρο. Αντιπροτείνουν να αφεθεί ελεύθερη η κομματική βάση, ούτως ή άλλως αρκετά στελέχη έχουν ενσωματωθεί χωρίς την παραμικρή απειλή συνέπειας στον Πολύδωρο, κι ας κινηθούν κατά μονάς. Σε μια τέτοια περίπτωση φημολογείται ότι κάποια στελέχη νεότερης γενιάς θα εισρεύσουν στην «Πρωτοβουλία», ο προγραμματικός λόγος της οποίας τους είναι αρκετά ελκυστικός.

 

  • Υπάρχουν τέλος και οι … υπομονετικοί. Μια κατηγορία στελεχών που ελπίζουν βάσιμα ότι υπάρχουν περιθώρια νέων μεταβολών, η δυναμική των οποίων είναι σε θέση να διεμβολίσει τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Ο στόχος τους ποντάρει στην ενότητα του χώρου, τουλάχιστον αυτή που έχει διασωθεί μέχρι στιγμής. Για να προστατευτεί αυτή θεωρούν ότι πρέπει να εξαντληθούν οι δυνατότητες του Παν. Βρουλή να φτιάξει ψηφοδέλτιο κι αν ο γιατρός διαπιστώσει το μάταιο της προσπάθειας να «εκμεταλλευτούν» την καλή του διάθεση να μεταταγεί στο ψηφοδέλτιο ως απλός δημοτικός σύμβουλος. Γιατί το «κεφάλαιο Βρουλής» κανείς δεν θέλει να το χαρίσει απενεργοποιώντας το. Τότε, να γίνει αλλαγή επικεφαλής, με λύση από το δοκιμασμένο αυτοδιοικητικό οπλοστάσιο της Ν.Δ. και να περάσει το μήνυμα επανεργοποίησης του χώρου.

 

Πόση ρεαλιστική προσέγγιση υπάρχει σε αυτό το σκεπτικό δεν είμαι σε θέση να μπορώ να προβλέψω. Γιατί όσοι το διακινούν και επιμένουν πως δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν περάσει ένα ακόμα άπραγο πενθήμερο, προφανώς δεν τα έχουν και τόσο καλά με την παράμετρο του χρόνου. Θα τους περισσεύει ένα δεκαπενθήμερο για να κάνουν συνδυασμό, οπότε ή η προεργασία έχει γίνει και την κρατούν μυστική ή ζουν στον κόσμο τους και δεν πρέπει να τους το χαλάμε. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ