20.11.2014 18:22

Η Π.Ε.Δ. αρχίζει να «σκαλίζει» την κατάσταση της ΕΤΑΧ

• ΣΟΚΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ

Διαδικαστική υπήρξε η χθεσινή συνεδρίαση στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, κυρίως για ορισμούς Επιτροπών. Κάποια στιγμή όμως η συζήτηση … ξέφυγε κι είπαν να ρίξουν μια παραπανήσια ματιά στα περιουσιακά της στοιχεία. Ε, κάπου εκεί ήρθαν αντιμέτωποι και με το αγκάθι της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Χίου. Θυμίζω ότι μεγαλομέτοχος στην ΕΤΑΧ παραμένει η Π.Ε.Δ. , οπότε εκείνη θα κληθεί κιόλας να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Για την ακρίβεια,  μαύρο φίδι που τους έφαγε. Οι δρόμοι δεν είναι πολλοί. Ή αποφασίζει να εισφέρει οικονομικά για να καλύψει τα σοβαρά οικονομικά ανοίγματα της Εταιρείας, περί των 400.000 ευρώ, και να της δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσει στοιχειωδώς τα προγράμματα που διαχειρίζεται, μήπως και πετύχει να σώσει καμιά ζημιά, ή εφαρμόζει την τακτική Λαμπρινούδη, αφήνει την «καυτή πατάτα» για τον επόμενο, έχοντας χάσει όμως τα προγράμματα στα οποία η ΕΤΑΧ έχει οριστεί διαχειρίστρια, μεταφέροντας δηλαδή τη ζημιά στο κοινωνικό σύνολο.

Γιατί, όταν ρωτήθηκε ο Πολύδωρος, με την ιδιότητα του γραμματέα της Π.Ε.Δ., πώς και ξέφυγε τόσο η κατάσταση, ο ίδιος σήκωσε ψηλά τα χέρια και εξήγησε ότι αυτή την κατάσταση παρέλαβε σαν δήμαρχος Χίου. Δεν είπε ψέματα.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι του νησιού αισθάνθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση όπως τους έλληνες εκπροσώπους μας στην Ε.Ε., όταν έρχονταν η στιγμή να συζητηθούν τα οικονομικά δεδομένα των κάθε χωρών. Όχι και τόσο βολικά…

Εν τέλει η Π.Ε.Δ. θα ξεκινήσει έλεγχο για να διαπιστώσει σε ποίο σημείο βρίσκεται η κατάσταση και λογικά σύντομα το θέμα θα επανέλθει προς συζήτηση. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ