6.5.2015 15:45

Η παράδοση της σκυτάλης

Σχεδόν ανώδυνα ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής μεταξύ του πρώην και του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης Κοραή. Οι ανυπόστατες φήμες ότι δήθεν ο Χρ. Μπελλές δεν θα παρουσιάζονταν για να παραδώσει διαψεύστηκαν, με την κατάθεση εκ μέρους του ενός αναλυτικού υπομνήματος 9 σελίδων μέσα στο οποίο περιέχονταν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία αλλά και το πλούσιο έργο που έγινε ή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Από τον οικονομικό απολογισμό προκύπτει ότι ο Μπελλές παρέλαβε μια Βιβλιοθήκη με ανεξόφλητες υποχρεώσεις, κυρίως σε ασφαλιστικά ταμεία, και παραδίδει έναν υγιέστατο οικονομικά οργανισμό, παρά το γεγονός ότι επί θητείας του έγιναν ουσιαστικές δαπάνες υποδομής.

Ένα γρήγορο … βλέφαρο από τα μέλη του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου τα άφησε άφωνα. Μάλλον διαφορετική εικόνα τους είχε περιγραφεί κι άλλη τώρα αντίκριζαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο Μιχ. Βαρλάς έδωσε συγχαρητήρια στο Χρ. Μπελλέ για την επισκευή του κτιρίου ιδιοκτησίας της Βιβλιοθήκης στην Αθήνα για την αδάπανη φιλοξενία Χίων φοιτητών. Παράλληλα, ένα ερώτημα – υπαινιγμός του Μαν. Στάθη για το που έχουν πάει οι … κουρτίνες του αναγνωστηρίου, απαντήθηκε στιγμιαία.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ