26.9.2013 18:21

Η μεγάλη ευθύνη της απονεύρωσης

Ακούω με προσοχή όσους επουδενί δεν αναγνωρίζουν ότι οι συνδικαλιστές φέρουν ισόποση ευθύνη με όσους διοίκησαν μέσω του Κοινοβουλίου τη χώρα για όσα σήμερα μας συμβαίνουν.

Η εκτίμηση αυτή καταρρίπτεται από την καθημερινή εικόνα των κινητοποιήσεων. Το παρελθόν διδάσκει ότι οι πολιτικοί έχουν ένα μόνο φόβο. Τη γεμάτη πλατεία και τη διόγκωση της κοινωνικής αντίδρασης που εντός της είναι δυνατόν να επωαστεί. Το φόβητρο αυτό οι συνδικαλιστές όλων των ειδών πέτυχαν να το αποκοιμίσουν. Με τις πρακτικές τους, τη μετάγγιση του άκρατου κομματισμού στις αποφάσεις τους και την τυφλότητα να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα όπως κάθε φορά αυτή δημιουργείται, απονεύρωσαν πλήρως την κοινωνική οργή. Την έκαναν να νοιώσει ότι τίποτα συλλογικό δεν την εκφράζει, για αυτό και όποτε οι κυβερνώντες έχουν να αντιμετωπίσουν ξεδοντιασμένες συνδικαλιστικές αντιδράσεις τρίβουν τα χέρια τους.

Απ’ την πεπατημένη δεν ξεφεύγουν ούτε οι τοπικοί συνδικαλιστές. Μετατρέπουν κάθε οργανωμένη κινητοποίηση σε ευκαιρία να λύσουν τους εσωτερικούς λογαριασμούς τους και να τα αποτελέσματα. Απασχολούν την κοινή γνώμη όχι για τη δυναμική τους αλλά για την ξετσιπωσιά τους να πέφτουν … ψιλές ενώπιον των περαστικών. Τρομάρα τους!

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ