23.5.2012 13:47

Η κρισιμότητα της διαδοχής

Η οριστική απόφαση του Σιδ. Τσούρου να εγκαταλείψει τη Χίο – και κατ’ επέκταση να παραδώσει τα ινία του Δικηγορικού Συλλόγου – έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για το νομικό κόσμο του νησιού. Όσο κι αν διαφωνούσε κανείς με επιμέρους στοιχεία της πολιτικής του, οι πάντες αναγνώριζαν στον Ισίδωρο ένα άσβεστο πάθος για τη προάσπιση των διεκδικήσεων του κλάδου, γεγονός που του αναγνωρίζονταν διαχρονικά από τους συναδέλφους του. Ο πρώην πρόεδρος μόχθησε όσο λίγοι για να δει το όνειρο του Δικαστικού Μεγάρου να στήνει θεμέλια και τώρα που το έργο μπαίνει στην κρισιμότερη φάση του – καθότι εδώ στη Χίο δεν θεωρείται αυτονόητο πως ό,τι ξεκινά ολοκληρώνεται κιόλας – το άγρυπνο μάτι του θα πάψει να το παρακολουθεί.
Ίσως μέρος της επιτυχίας του οφείλονταν στο γεγονός ότι ο Σιδερής δεν ανήκε στη ομάδα των «μεγαλοδικηγόρων», αυτών που έβλεπαν τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου ως απλό τίτλο τιμής. Θα βρεθεί αντικαταστάτης με παρόμοια χαρακτηριστικά, να μπορεί δηλαδή να διαθέσει χρόνο εις βάρος της εργασίας του, είναι το κρίσιμο ερώτημα. Κι εδώ η απάντηση δίνεται μόνο από νομικούς που το λέει η καρδούλα τους.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ