9.5.2013 15:55

Η κωδική ονομασία «Πολύδωρος»

Μια βουτιά τώρα στα καθ’ημάς, τα οποία διαφοροποιούνται αισθητά από τα πανελλαδικά απ’ την παράμετρο με την κωδική ονομασία «Πολύδωρος». Το επίτευγμα του δημάρχου να διαθέτει πολυκομματική επιρροή εδώ και χρόνια και να υπερβαίνει σχεδόν πάντοτε κατά πολύ το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ που τον στήριζε, διαμορφώνει στη Χίο διαφορετικά δεδομένα.

Στο ήδη ρευστό πολιτικό σκηνικό ο Πολύδωρος πετυχαίνει να ελέγχει τις κρίσιμες στρατιές συνεργατών με δίκτυο σε όλη την έκταση του νησιού, ένα στοιχείο εξαιρετικά κρίσιμο, αν δεχτούμε ότι στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης, πέρα από το δήμαρχο, ψηφίζεις και γείτονα, φίλο ή … μπατζανάκη. Σ’ αυτό το οργανωμένο δίκτυο ο Πολύδωρος υπερέχει καθοριστικά οποιουδήποτε αντιπάλου εμφανιστεί στον ορίζοντα.

Τα πράγματα θα διαφοροποιηθούν αισθητά, αν περάσει η σκέψη του Ευρ. Στυλιανίδη να εκλέγονται από ενιαίο ψηφοδέλτιο όλοι οι άξιοι δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι και από ξεχωριστό οι δήμαρχοι. Τότε δημιουργείται ένα διαφορετικό περιβάλλον, όμοιο του οποίου δεν έχουμε συναντήσει ξανά κι, ως αχαρτογράφητο, κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Ανεξερεύνητη, τέλος, και κάθε άλλο παρά αμελητέα είναι η ίδια η πρόθεση του δημάρχου Χίου να είναι εκ νέου υποψήφιος για το ίδιο αξίωμα. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι ο κ. Λαμπρινούδης δεν ανοίγει πρόωρα τα χαρτιά του. Ζορίζεται και ο ίδιος πολύ σε ένα δημοτικό περιβάλλον με οικονομικούς περιορισμούς τέτοιους, που ουδέποτε κατά το παρελθόν είχε αντιμετωπίσει. Του κόπηκε η δυνατότητα της ικανοποίησης ανεξαιρέτως όλων των αιτημάτων κι αυτό συνεπάγεται φθορά, το γνωρίζει. Τυχαία καθόλου δεν είναι ούτε η τακτική του να ψαρεύει σε θολά νερά, κατά Περιφέρεια μεριά. Αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, όσο τα δεδομένα δεν υπάρχουν σίγουρα πάνω στο τραπέζι κι όσο αντίπαλο φως δεν διακρίνεται. Άλλωστε ο χρόνος μετράει πάντοτε υπέρ του έτοιμου και τέτοιος αυτή την ώρα είναι μόνο ο Λαμπρινούδης.

Το βέβαιο στην περίπτωση του είναι ότι δε θα τα βάψει μαύρα αν δεν βρει πολιτικό φορέα να στοιχηθεί πίσω από την υποψηφιότητα του. Μη σας πω κιόλας ότι θα το αποφύγει όσο μπορεί περισσότερο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ