14.2.2018 11:56

Η κατά – Στρατή – γηση κάθε έννοιας περιφερειακής συνείδησης

Απ’ το Στρατή το Γδύση προσμένεις μια άλλου τύπου προσέγγιση. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο υπουργού Ανάπτυξης στο νησί και έχεις την απαίτηση να επιβάλλει τη γνώμη του για μια ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη τη Χίο.

Με έκπληξη διάβαζα να μην εκφέρει την παραμικρή διαφωνία για το ανοσιούργημα κατάληξης όλων των πόρων του δημόσιου Leader σε έργα στο κλεινόν άστυ. Η μερίδα του λέοντος στη διαμόρφωση της αίθουσας υποδοχής στο Τελωνείο και έναν νέο παιδότοπο στο βόρειο άκρο της πρωτεύουσας. Σχολείο ζητούν οι κάτοικοι τόσα χρόνια, παιδική χαρά τους προσφέρουμε εμείς, τέλος πάντων.

Αυτά τα δυο «μεγάλα» έργα θα απορροφήσουν σχεδόν το 50% των πόρων από το δημόσιο Leader. Για το υπόλοιπο νησί, την εδαφική επιφάνεια του 90%, … στραγάλια.

Έχει προφανώς κατασταλάξει η δημοτική αρχή. Γη και ύδωρ στην πρωτεύουσα, παχιά λόγια στα χωριά της υπαίθρου. Αυτή είναι η τελεσίδικη της κατανομή. Κι ο Στρατής, απλά προσυπογράφει την κατά – Στρατή – γηση κάθε έννοιας περιφερειακής συνείδησης σ’ αυτόν τον έρμο τον τόπο. Λάθος, χοντρό λάθος.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ