5.1.2015 12:31

Η Εύη πήρε το όπλο της

Κυκλοφορούσαν πολλά παντελόνια στην έκτακτη συνεδρίαση των εκλεγμένων της «Πρωτοβουλίας» την περασμένη Τετάρτη. Η αντίδραση, ωστόσο, ήρθε απ’ τη μια από τις δυο γυναίκες του συνδυασμού.

Σχεδόν στωικά οι περισσότεροι από τους άρρενες συμβούλους είχαν αποδεχτεί το στραπάτσο των ανταποδοτικών, που κατάληξη του έχει να επανέρχεται άρον – άρον το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο μεθαύριο Τετάρτη. Τη σιωπή έσπασε η Εύη Καλκούνη. Στην τοποθέτηση της δεν μάσησε τα λόγια της. «Ήταν διπλό το λάθος. Και αυτή καθ’ αυτή η απόφαση για τα ανταποδοτικά και η έλλειψη ενημέρωσης στους συμβούλους που επρόκειτο να τα ψηφίσουν», είπε. Μικρή συμπαράσταση βρήκε στο πρόσωπο του Στ. Ζουμίδη και του Ηλ. Σμυρνιούδη, οι οποίοι συμφώνησαν ότι δεν είναι δυνατόν, για τόσο σημαντικές αποφάσεις, οι σύμβουλοι να φτάνουν στη συνεδρίαση ανενημέρωτοι.

Ο φόβος των διαρροών;

Η έκρηξη της Εύης έμοιαζε δικαιολογημένη για έναν επιπλέον λόγο. Είχε πληροφορηθεί ότι η επιλογή της μη ενημέρωσης των συμβούλων έγινε για να … στεγανοποιηθεί η απόφαση από τυχόν διαρροές. «Είναι δυνατό να επικρατεί φοβία για ενημέρωση των συμβούλων από τον κίνδυνο των διαρροών;», αναρωτήθηκε, κοιτάζοντας προς το μέρος του Δημ. Καράλη.

Η αντίδραση

Οξεία και άμεση ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, νοιώθοντας ότι τα βέλη της προέδρου του Ομηρείου κατευθύνονταν προς το μέρος του. Σε μια σπάνια για το Δημ. Καράλη επίδειξη πυγμής χτύπησε το χέρι πάνω στα έδρανα και … ανταπέδωσε την επίθεση κατηγορώντας την Ε. Καλκούνη ότι αποχωρεί νωρίς από τις συνεδριάσεις.

«Μη βλέπεις εχθρούς γύρω σου», ήταν η απάντηση της Εύης, «είμαι μαζί σου ακόμα», πρόσθεσε.

Κάπου εκεί υπήρξε η παρέμβαση του δημάρχου, ζητώντας από τη διαμαρτυρόμενη Εύη να αναλάβει εκείνη το ρόλο της εσωτερικής οργάνωσης του συνδυασμού. Πρόταση την οποία δεν έκανε αποδεκτή, θυμίζοντας στο δήμαρχο ότι η ίδια έχει επαγγελματικό φόρτο, ενώ ο ίδιος έχει προσλάβει 5 ειδικούς συνεργάτες για να τον συνεπικουρούν.

Εντολή εποπτείας;

Το ξέσπασμα της Καλκούνη σηματοδοτεί τον στα σπάργανα προβληματισμό για τον τρόπο εσωτερικής επικοινωνίας των μελών της δημοτικής αρχής. Έναν προβληματισμό που, αν ο δήμαρχος έγκαιρα δεν τον διαισθανθεί και με κατάλληλους χειρισμούς τον σβήσει, η γιγάντωση του θα δημιουργήσει προβλήματα και πιθανά ρήγματα στο μέλλον.

Η πρώτη αντίδραση δεν πείθει ότι εντόπισε τη σωστή μέθοδο θεραπείας. Λέγεται ότι έδωσε εντολή στον Ιακ. Αμύγδαλο να έχει από κοντά τα δυο «πνεύματα αντιλογίας», Καλκούνη και Ζουμίδη, σε μια προσπάθεια να μην επιτραπεί η μετεξέλιξη των πρώτων αντιδράσεων σε αντάρτικο. Άραγε η μέθοδος του χωροφύλακα ενδείκνυται στην περίπτωση;

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ