9.5.2013 15:40

Η επόμενη ημέρα

Τέλος καλό – χωρίς ατυχήματα και παρατράγουδα – όλα καλά για το ρουκετοπόλεμο. Έτυχε να πετύχω πέντε μέρες πριν τη διεξαγωγή του εθίμου τον αντιδήμαρχο, Ν. Νύκτα, σε μια κατάσταση … αποσύνθεσης. Με ακροβασίες κάθε είδους ανάμεσα σε αιτιολογημένες και παράλογες απαιτήσεις των εμπλεκόμενων στο έθιμο, ο αντιδήμαρχος ομολογούσε ότι, όπως συμπεριφέρονται οι ίδιοι οι διαχειριστές του στο έθιμο, θα είναι σύντομα λίγα τα … ψωμιά του και θα τιναχτεί στον αέρα όχι από κάποιο θλιβερό περιστατικό, όπως υπάρχει η βασική υπόνοια, αλλά απ’ τον τερματισμό της υπομονής όσων γίνονται σάκοι του μποξ ανάμεσα σε ρουκετατζήδες και θιγόμενους.

«Είναι αδήριτη ανάγκη την επομένη του εθίμου κάποια πράγματα να ειπωθούν με το όνομα τους και να ξεκαθαρίσουν», μονολογούσε ο αντιδήμαρχος. Ωστόσο αυτό το έχουμε κατά κόρον ακούσει, χωρίς να γίνεται ποτέ. Την επομένη του εθίμου όλοι γίνονται καπνός, στη λογική ότι σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν μπορούν να πιέσουν, άρα και να επωφεληθούν.

Δεν είναι έτσι. Όσοι προασπίζονται το έθιμο επιβάλλεται να καταλάβουν ότι πραγματικό στήριγμα αποτελεί μια μακράς διάρκειας τοπική συμφωνία για την αναβίωση του, με κανόνες κοινά αποδεκτούς από όλους. Η μοναδική περίοδος με επικράτηση της νηφαλιότητας είναι τώρα. Να μη μείνει, λοιπόν, στα λόγια, για άλλη μια φορά, η διαπίστωση ότι είναι αναγκαία εδώ και τώρα μια σύσκεψη προβληματισμού και χάραξης πορείας για το έθιμο.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ