17.6.2015 16:44

Η εμπειρία Ζενιώδη θα σώσει το λιμάνι της Λαγκάδας;

Η ολοκλήρωση ή μη ενός έργου, ιδιαίτερα όταν τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, για να μην τα χαρακτηρίσω αποτρεπτικά, είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Για το λιμάνι της Λαγκάδας, το οποί πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του 2015, η περιφερειακή αρχή έτρεξε, το επαναδημοπράτησε, είχε βέβαια και την αγωνία σε ποια χέρια θα πέσει το έργο, καθώς η παράμετρος του αναδόχου είναι εξίσου σημαντική.

Χθες, όταν η διαδικασία ολοκληρώθηκε και το έργο πήρε η τεχνική εταιρεία του Παν. Ζενιώδη, η καρδιά όσων πάλεψαν την υπόθεση επέστρεψε στη θέση τους. Το βιογραφικό της χιώτικης εταιρείας στην εμπρόθεσμη και ποιοτική κατασκευή λιμενικών έργων, σε συνδυασμό με την οικονομική της φερεγγυότητα λειτουργούν ως εχέγγυα ότι το έργο έχει πιθανότητες να ολοκληρωθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου τρέχοντος.

Τα ευχάριστα έφτασαν και στη Λαγκάδα, όπου, παρά τους αρχικούς μικρούς ενδοιασμούς, σύντομα κατάλαβαν πως είναι τουλάχιστον παράλογο να μην ολοκληρωθεί το έργο γιατί θα βλάψει τη λειτουργία της παραλιακής ζώνης μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Έτσι βέβαια που ήρθαν τα δεδομένα της υπόθεσης, ας κάνουν μια εικόνα στη Χρ. Καλογήρου κι άλλη μια στο Στ. Κάρμαντζη, να τους θυμιάζουν μαζί με τον Άγιο Γιάννη τον Πρόδρομο, γιατί πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει επαρκώς την αξία του άθλου, αν το λιμάνι ολοκληρωθεί.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ