11.4.2013 15:24

Η δωρεά αλλάζει αποδέκτες

Όταν μια σύμπτωση επαναλαμβάνεται, παύει να θεωρείται σύμπτωση. Τί γνωρίζαμε τόσα χρόνια; Οι κάθε λογής δωρητές και ευεργέτες εμπιστεύονταν το Δημόσιο για να αφήσουν τμήμα της περιουσίας τους ή απευθύνονταν σε εκείνο για να διερευνήσουν τις ανάγκες του.

Η κατάπτωση της δημόσιας ζωής, η πλήρης ανικανότητα του δημοσίου να διαχειριστεί τις δωρεές, σε όλες τις μορφές του, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, μια από τις οποίες  στην περίπτωση της Χίου την Καρδιολογική Κλινική του «Σκυλιτσείου», έχει ως αποτέλεσμα οι δωρεές πλέον να κατευθύνονται σε εθελοντικές ομάδες.

Το καταγράφουμε διαρκώς. Ακόμα και για την άμβλυνση των συνεπειών από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Αυγούστου, χιακά σωματεία και μεμονωμένοι ευαίσθητοι Χιώτες κάνουν την επιλογή τους. Στηρίζουν το έργο των εθελοντών, άλλοτε της «Όμικρον», τώρα των Εθελοντών Ιωνίας και πολλές άλλες περιπτώσεις, στην ουσία παρέχοντας την εμπιστοσύνη τους σε εκείνους έναντι των πάσης φύσεως δημοσίων ή αυτοδιοικητικών φορέων.

Αυτή η επιλογή οφείλει να προβληματίσει έντονα, ειδικά το Δήμο Χίου. Και να αντιληφθεί ότι όσο με τη δέουσα σοβαρότητα δεν κινείται για τη σταδιακή αξιοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων, πολλαπλασιάζει τα νεύματα στους επίδοξους δωρητές ότι έχουν απόλυτο δίκιο στη νέα επιλογή τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ