12.3.2013 14:22

Η δοκιμασία …και η ευκαιρία

Την προσεχή Παρασκευή είναι η μεγαλύτερη μέρα κατά τη διάρκεια της θητείας του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Με μακρά θητεία συντονισμού ο Στ. Καμπούρης υλοποιεί κάτι που εδώ και χρόνια είχε κατά νου κι έφτασε προφανώς η στιγμή της ωρίμασης του. Τις θεματικές συνεδριάσεις.

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων αντιλαμβάνονται ότι μια από τις αιτίες της κακοδαιμονίας είναι η πίεση χρόνου για να αναλυθούν δεδομένα, όταν η ημερήσια διάταξη φορτώνεται με καμιά πενηνταριά μικρά και μεγάλα θέματα. Τα όρια αντοχής εξαντλούνται και οι αποφάσεις βγαίνουν στο πόδι.

Στις θεματικές συνεδριάσεις παρέχεται η δυνατότητα εμβάθυνσης. Μόνο που εδώ ο πρόεδρος έχει ευρύτερο ρόλο από το συντονιστικό. Δεν περιορίζεται στη διανομή λόγου και χρόνου, προετοιμάζει ο ίδιος τη συνεδρίαση, είναι ευθύνη του η πληρότητα της και η επιτυχία της ή η αποτυχία της. Και η πρόθεση, όπως είναι φυσικό, θα κρίνεται εκ του αποτελέσματος.

Την ευκαιρία άδραξε απ’ τα μαλλιά η ανυπόληπτη μέχρι σήμερα Αμανή. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως οι πάντες συναισθάνονται ότι της χρωστούν κάτι και το κέρδισε, τουλάχιστον από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρώτη θεματική συνεδρίαση, την Παρασκευή στις 18.00, είναι αφιερωμένη στο δικό της σήμερα και την προοπτική.

Ισχυρή ευκαιρία και για τον αντιδήμαρχο της. Ο Γιώργος Χρίτης παλεύει δυο χρόνια τώρα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. Από εκεί που είχε το γενικό κουμάντο και πρόσταγμα, ήταν ο υπόλογος για όσα γίνονταν ή παραλείπονταν από την περιοχή, βρίσκεται σήμερα απολογούμενος για όσα αδυνατούν να κάνουν οι άλλοι.

Το κέντρο εξουσίας απομακρύνθηκε πολλά χιλιόμετρα από την περιοχή κι αυτό της στοιχίζει στη στοιχειώδη φροντίδα. Έχει σ’ αυτό το Συμβούλιο την ευκαιρία να πείσει για μια διαφορετική μεταχείριση που αρμόζει από τις δημοτικές υπηρεσίες στον τόπο του, πρέπει όμως πρωτίστως να είναι εκείνος έτοιμος για να παρουσιάσει λύσεις στο πιάτο. Θα την αδράξει;

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ