14.11.2013 17:51

Η διάκριση πρωταθλητισμού και Αυτοδιοίκησης

Στους αγωνιστικούς στίβους είναι μόνιμα πρωταγωνιστής. Στο στίβο της Αυτοδιοίκησης, όπου επίσης μετέχει, δεν έχει πετύχει να δώσει το στίγμα του. Αυτονόητη η ερώτηση στο Χρ. Μερούση ποια πιστεύει ότι είναι η διαφορά ανάμεσα στα δυο γήπεδα.

«Ο αθλητισμός είναι ατομικό αγώνισμα, εξαρτάται από τον έναν, που χρεώνεται και τις καλές ή κακές επιλογές του. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είσαι μια φωνή, που μπορεί να ακουστεί ή να χαθεί μέσα στις πολλές άλλες, που δεν μπορεί να παράγει έργο αν δεν συναινούν πολλοί άλλοι ετερόκλητοι παράγοντες.

Προτιμώ το μαραθωνοδρόμο Χριστόφορο, γιατί μπορώ να επιλέγω αυτό που θα κάνω, να πετυχαίνω ή να αποτυγχάνω με δική μου ευθύνη, χωρίς να στηρίζομαι σε άλλους ή να αναγκάζομαι να ακολουθώ τακτικές και εντολές άλλων που μπορεί και να μη με εκφράζουν».

Μια έμμεση, αυστηρή κριτική από το Χριστόφορο για όσα βιώνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι τακτικές, οι εντολές και κυρίως η απουσία κάθε αίσθησης αυτοκυριαρχίας απωθεί τους νέους επιτυχημένους ανθρώπους. Κι όλο αυτό το πνιγηρό κλίμα είναι δύσκολο να το αντέξει το μέταλλο ενός γεννημένου πρωταθλητή. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ