22.9.2017 13:54

Η βιασύνη για τη μισή αλήθεια

Κατανοώ απόλυτα τι θα πει να δεσμεύονται λογαριασμοί σε έναν νεαρό επαγγελματία, όταν μάλιστα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα κακώς κείμενα στη διοίκηση μιας εταιρείας της Αυτοδιοίκησης. Αυτή όμως ήταν η μισή ιστορία...

Χρειάστηκε το Δημοτικό Συμβούλιο για να πληροφορηθούμε ότι δεν δεσμεύτηκαν από το ΙΚΑ μόνο οι λογαριασμοί του Ιακ. Αμύγδαλου αλλά και του Πολ. Λαμπτρινούδη και άλλων αναμεμειγμένων με την ΕΤΑΧ. Μόνο που εκείνοι δεν βγήκαν στο μεϊντάνι να δημοσιοποιήσουν τον πόνο τους.

Υπάρχει μια σημαντική διαφορά: οι οφειλές προς το ΙΚΑ πιθανά δημιουργήθηκαν επί των ημερών τους κι είναι, ίσως, οι αυτουργοί της κατάστασης. Ναι, αλλά το πλαίσιο λειτουργίας των αναπτυξιακών στη χώρα μας μια ζωή έτσι ήταν. Έχεις δουλειά; Έχεις πόρους. Κάθεσαι με σταυρωμένα τα χέρια; Δημιουργείς ελλείμματα.

Υπάρχει άλλη μια διαφορά. Οι αυτοδιοικητικοί παλαιάς κοπής ήξεραν ότι με τη συμμετοχή τους παίζουν το κεφάλι τους κορώνα – γράμματα. Ο Πολύδωρος είναι σήμερα ο πιο συχνός επισκέπτης των δικαστηρίων της Χίου. Η νεότερη φουρνιά δεν είναι έτοιμη να αναλάβει παρόμοια ρίσκα. Ούτε είχε την ευθιξία να μας ενημερώσει ότι η υπόθεση τακτοποιήθηκε. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ