1.2.2017 10:48

Η … αποσβένουσα Αριστερά

Με τον Αλ. Γαϊτάνο η συζήτηση μεταφέρεται ανέκαθεν σε άλλο επίπεδο. Αποδίδει και ερμηνεύει τα πάντα με ταξικά κριτήρια, αναμειγνύοντας τα με πηγαία δόση χιούμορ. Επί παραδείγματι, το Σάββατο το βράδυ έπλεε σε πελάγη ευτυχίας μόλις πληροφορήθηκε ότι η αγαπημένη του Φάρκαινα επιβλήθηκε του Πανοινούσιου με 2-1. «Η απόδειξη ότι νικιέται ως και ο εφοπλισμός…», μετέφραζε την ποδοσφαιρική νίκη με το δικό του ταξικό πρίσμα.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η κουβέντα έφτασε στο συνήθη προορισμό της … το αεροδρόμιο. Δεν άρεσε στον Αλέκο – και σε άλλους δηλαδή, όχι μόνο σε εκείνον – η πρόσφατη κριτική για την εκδήλωση του Φιλοτεχνικού και ξεκίνησε μια πεζοδρομιακού τύπου, χωρίς ανάλογη γλώσσα βεβαίως, για την πορεία του έργου. Με τον Αλέκο να μυρικάζει εποχές προ του 1917, όταν η περιοχή ήταν υγροβιότοπος, κάτι σαν να λέμε η τάφρος του Κάστρου με νερό. Μολονότι ποδοσφαιρόφιλος με το «φρέσκια κουλούρια» δεν είναι εξοικειωμένος. Ούτε ο Αλέκος, ούτε όσοι δείχνουν μια αθεράπευτη υπομονή να μην αντιλαμβάνονται την εξελικτική πορεία ενός τόπου και ότι δεν προσφέρει τίποτα ο κλαυθμός εις ανάμνηση ενός διαφορετικού παρελθόντος.

Για να μην τα πολυλογώ ο καθένας στη συζήτηση κράτησε τη θέση του κι ο Αλέκος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το αεροδρόμιο δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί ποτέ, θα προστεθεί ως έργο στο μουσείο ημιτελών έργων του νησιού. «Μα, αν θυμάμαι καλά, πριν λίγα χρόνια μου εξέφραζες την ίδια ακριβώς βεβαιότητα για τις απαλλοτριώσεις κι αυτές τελικά έγιναν…», επιχείρησα να του διασπάσω τη συνεκτικότητα της επιχειρηματολογίας. «Μα και να γίνει υπάρχει περίπτωση ποτέ να κάνει απόσβεση;», μετακίνησε ερωτηματικά τη θέση του.

Εδώ είμαστε… Η μη κοινοβουλευτική Αριστερά, ΛΑΕ στην περίπτωση μας, αν δεν έχω χάσει κανένα επεισόδιο, να θέτει θέμα απόσβεσης σε δημόσια έργα νησιωτικών περιοχών. Ή αλλιώς, όταν η αποδόμηση επιχειρημάτων της Αριστεράς την υποχρεώνει να δανειστεί … δεξιόστροφα επιχειρήματα. Υποθέτω ότι σε μια δεύτερη σκέψη, κάπως πιο ψύχραιμη, ο φίλος μου Αλέκος συναισθάνθηκε το λάθος του. Κι όπου να ‘ναι θα αναζητεί το επόμενο επιχείρημα για να μην αποδεχτεί την επέκταση, αυτή τη φορά με πιο αριστερή καταβολή. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ