30.4.2015 15:52

Η απατηλή αυτεπιβεβαίωση των κοινωνικών δικτύων

Την αλλοπρόσαλλη τακτική δεν τρώω τίποτα μια – δυο μέρες γιατί έχω να κάνω μέτρηση σε τριγλυκερίδια και χοληστερίνη έχουν αρχίσει να μου θυμίζουν οι προτροπές δια μέσου των κοινωνικών δικτύων να βάλουμε όλοι οι Χιώτες το χεράκι μας να ψηφιστεί ως καλύτερη παραλία τα Μαύρα Βόλια ή ως γραφικότερος οικισμός του Αιγαίου ένα από τα χωριά μας.

Ουσιαστικά καλούμαστε να δολιεύσουμε το αποτέλεσμα μιας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με όφελος τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό. Σάμπως δεν το κάνουν κι οι άλλοι, θα αναρωτηθείτε. Ασφαλώς, μόνο που … οι άλλοι δεν ποντάρουν μόνο στη δική τους ψήφο. Μια ωραία παραλία της Κέρκυρας, της Ρόδου ή της Πάρου έχει πιθανότητες πολλαπλάσιες να αναρριχηθεί στα ψηλά σκαλοπάτια των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για τον απλούστατο λόγο ότι στα νερά τους έχουν κολυμπήσει, άρα τους είναι ήδη γνωστές, χιλιάδες τουρίστες κι επισκέπτες, Έλληνες και ξένοι. Εδώ;

Η αποτύπωση που επιχειρείται επομένως επηρεάζεται καθοριστικά από το βαθμό δημοσιότητας και έλξης των παραλιών ή των προορισμών εν γένει και δεν πρέπει να μας πιάνει τοπική κατάθλιψη αν οι δικές μας συμμετοχές δεν έχουν την αναγνωρισημότητα που θα τις σηκώσει ψηλά στις ψηφοφορίες. Να βάλουμε ένα χεράκι όλοι μας μπας και γίνουμε πιο ελκυστικός προορισμός κι όλα τα υπόλοιπα είναι … παρεπόμενα. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ