23.2.2017 17:09

Η αναγνώριση

Τα σύντομα διαλλείματα ζωής του στη Χίο δεν επιτρέπουν σε όλους μας να αναγνωρίσουμε το εύρος της προσφοράς του στο νησί. Η παροικία των Αθηνών όμως αγκαλιάζει με έναν καθολικό σεβασμό τον αγγειοχειρουργό Αν. Τριπολίτη, απλούστατα γιατί ξέρει κάτι παραπάνω.

Ο γιατρός βρίσκεται πανταχού παρόν σε κάθε υπόθεση του νησιού. Παροτρύνει, ωθεί και επιβραβεύει τους Χιώτες να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή, να μη σταματούν να δρουν επ’ ωφελεία του νησιού και να μη λησμονούν όσους στο παρελθόν συνέβαλαν για να ενισχυθεί με αξιοπρέπεια το όνομα της Χίου.

Πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό σε όλη την παροικία, ο γιατρός δέχεται με χαρά τις προσκλήσεις των συλλόγων της Αθήνας και σπάνια δεν ανταποκρίνεται. Στην πρόσφατη εκδήλωση του Συλλόγου Αποφοίτων Λιβανείου Γυμνασίου είδε ξαφνικά τον καπ. Λουκά Κτιστάκη να τον … σβερκώνει, να τον αγκαλιάζει με θέρμη. Ξαφνιάστηκε. Η γνωριμία τους περιορίζεται μια φορά το χρόνο στην εορτή του Αγίου Νικολάου στο Νησί. Ήταν όμως η κίνηση του καπ. Λουκά ένα απ’ τα πιο μεγάλα παράσημα στο γιατρό. Ο Κτιστάκης για τη Χίο είναι μια από τις πιο δυνατές σύγχρονες μορφές της και η συμβολική κίνηση του προς το γιατρό ήταν το επισφράγισμα μιας δημόσιας αναγνώρισης. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ