28.5.2013 13:59

Η αλήθεια και η απόφαση

Μια διάσταση που κανένας δεν έχει τολμήσει να καταθέσει στη δημόσια συζήτηση για το πεδίο βολής έθεσε ο Σεβασμιώτατος κατά την ομιλία του στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος του Μελανιούς.

«Είναι παράσημο για την περιοχή και μέγιστη τιμή στη μνήμη των θυμάτων ο Στρατός να την επιλέγει για την εξάσκηση του, την επιχειρησιακή του ετοιμότητα», είπε ο κ. Μάρκος, χωρίς να υπολογίζει το … πολιτικό κόστος.

Η άποψη του αυτή, που ενέχει την ισχυρή αλήθεια του συμβολισμού, δεν ακούστηκε καλά στα αυτιά των παριστάμενων Μελανούσων, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν ακούγοντας τον Επίσκοπο να παίρνει μια τέτοια θέση μέσα στο σπίτι τους. Αντίδραση φυσικά δεν κατατέθηκε, απλά στα πηγαδάκια έλεγαν ότι ίσως η αναφορά δεν ταίριαζε σε μέρα μνήμης. Έλα όμως που κολλούσε γάντι… 

Η αναφορά αυτή κολάκευσε τους εκπροσώπους του Στρατού, που με επικεφαλής τον Ταξίαρχο έδωσαν σύσσωμοι το παρόν, περισσότερο ως … παρηγοριά στον άρρωστο. Χάρηκαν γιατί ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη σημαντική αυτή παράμετρο, ξέρουν όμως ότι μια πιθανή λύση μονιμοποίησης του Μελανιούς ως χώρου άσκησης βολών δεν τους εξυπηρετεί. Η απόσταση μεγάλη, το οδικό δίκτυο εξαιρετικά δύσκολο για τα οχήματα, επομένως η αναζήτηση συνεχίζεται, παρά την αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους κατοίκους του μικρού οικισμού.

Άρα το κεφάλαιο «πεδίο βολής»παραμένει ανοιχτό και προς αυτή την κατεύθυνση θα … ενοχλεί την τοπική κοινωνία έως ότου δοθεί οριστική λύση. Κι αυτή θα έρθει μόνο όταν η τελευταία ωριμάσει κι αποδεχτεί ότι η παράμετρος που έθεσε ο Σεβασμιώτατος δεν είναι λόγος παρηγοριάς αλλά ουσίας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ