Παραπολιτικά

22/11/18 10:11

τελ. ενημ.: 22/11/18 10:12

H ταρίφα του φορέα τουρισμού…

Αμήν… Τούτη η λέξη πρωτόρχεται στο στόμα διαβάζοντας κανείς τις εξελίξεις, που βάζουν σε καλούπια, αν επιβεβαιωθούν, τη σύσταση Ιδιωτικού Φορέα Τουρισμού. Δεν κρύβω ότι για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος δεν διακατέχομαι κι από τόση σιγουριά, κυρίως γιατί δεν είμαι βέβαιος πόσο … ιδιωτικός θα είναι ο Ιδιωτικός Φορέας της Χίου. Το Επιμελητήριο ορθά παίρνει την πρωτοβουλία, πρέπει όμως να είναι παράλληλα αποφασισμένο ότι στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει βήματα οπισθοχώρησης. Να δώσει ουσιαστικό ρόλο στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ένα από τα ανυπέρβλητα ως τώρα αγκάθια του ήταν η αμφιβολία για το κατά πόσο οι ιδιώτες θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για τη στήριξη του και ποια θα πρέπει να είναι η τελική … ταρίφα της συμμετοχής. Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κ. Βεζέρης, πρόσωπο της πιάτσας, διαβλέπει το οφθαλμοφανές. Πολύς κόσμος είναι έτοιμος να ανταποκριθεί φτάνει να δει φως… Κι ας διαπιστώνει ότι οι «μεγάλοι παίκτες» της τουριστικής μας αγοράς δεν αντιλαμβάνονται τη χρησιμότητα του και εμφανίζονται με καβούρια στις τσέπες.

Ξεφεύγοντας από τον προβληματισμό της … ταρίφας, θα διαπιστωθεί ότι η αγορά του νησιού είναι πιο ώριμη από ποτέ να κάνει το μεγάλο βήμα.

Σχόλια άρθρου: 0