28.4.2017 10:07

Το Γούβι και η λειτουργία των χωρικών αντιδημαρχειών

Λάμπει το Γούβι, πεντακάθαρο και κυρίως … στην ώρα του. Έγκαιρα, πριν από το Πάσχα. Χρόνια είχαν να το απολαύσουν έτσι οι Βρονταδούσοι κι αυτό οφείλεται στην επιμονή και την υπομονή του Ματθ. Φαφαλιού να παριστάνει τον εργοδηγό πάνω απ’ τα συνεργεία που έχει στη διάθεση σου.

Είναι όμως αυτή η λύση; Αντίστοιχα τρέχει ο Βεργίτσης στα νότια, καλά λόγια ακούγονται για την προσπάθεια Καρασούλη σε Άγιο Μηνά και Καμπόχωρα και στον ίδιο ρυθμό άρχισε να μπαίνει κι η Ποταμούση στην Αμανή. Χωρικοί αντιδήμαρχοι ή εντεταλμένοι σύμβουλοι καθαριότητας έχουν μετατραπεί όλοι τους. Μόνο που η περιφέρεια του νησιού έχει και την ανάγκη του σχεδιασμού και ο χρόνος όσων ασχολούνται εξαντλείται πίσω από τα συνεργεία.

Μήπως ήρθε η στιγμή να αναθεωρηθεί το μοντέλο; Ήμουν – και συνεχίζω να είμαι – υπέρμαχος του ενιαίου Δήμου Χίου. Η πράξη, ωστόσο, όπως εδώ και 6 χρόνια εφαρμόζεται, βγάζει σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργιών. Ή τα αντιμετωπίζεις με τομές στη λειτουργία του Δήμου ή αρχίζεις να ξανασκέπτεσαι μήπως ο ενιαίος Δήμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει.

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ