25.2.2016 16:45

Γιατί δεν δίνουν στοιχεία;

Το δυστύχημα της Απλωταριάς, το γράφαμε χθες και θα επιμένουμε, πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να ανοίξει διάλογος αναφορικά με τον τρόπο μελέτης των έργων όπως αυτά εκτελούνται από τον Δήμο Χίου.

Λίγες μέρες αφότου η αρθρογραφία στο ζήτημα έχει πυκνώσει σημαντικά, ελάχιστα από τον επίσημο φορέα του νησιού ή το επίσημο όργανό του, το Δημοτικό Συμβούλιο, έχουν λεχθεί, αφήνοντας έτσι να καταγράφονται πλήθος άλλων ερμηνειών στο θέμα, που στο κάτω της γραφής ενδεχόμενα πλήττουν το κύρος των ίδιων των υπηρεσιών που ο δήμαρχος προΐσταται. Μια πρώτη αρχή θα ήταν να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την συζήτηση έγκριση της μελέτης του έργου, έτσι ώστε να διαμορφώσει το κοινό άποψη για όσα συζητήθηκαν εντός του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παρόλα αυτά, είναι αναγκαίο ο Δήμος να μην περιμένει. Από αύριο κιόλας οφείλει να δει το ζήτημα των έργων που εκτελέστηκαν ή εκτελούνται συνολικά, απαιτώντας από όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ιδιαίτερα από τις υπηρεσίες, ώστε να μην αμφισβητηθούν στο μέλλον και άλλες πρωτοβουλίες.

Διαφορετικά, με το κύρος του Δήμου να τίθεται σε αμφισβήτηση και την επιστημονική κατάρτιση των μελετών να μπαίνει σε τροχιά επικριτικού σχολιασμού, δεν ξέρω πόσες επιπτώσεις μπορεί να μετράνε από αύριο... 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ