23.11.2017 11:41

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ

Επιχείρησαν την αυτόνομη διαμαρτυρία λίγες μέρες πριν οι προσκείμενοι στο ΚΚΕ συνδικαλιστικοί φορείς. Δεν τους βγήκε αριθμητικά, τρεις κι ο κούκος για την ακρίβεια, οπότε με δεύτερη σκέψη μετέβαλαν μια πρακτική δεκαετιών. Πήραν τελικά μέρος στην καθολική διαμαρτυρία για το ΦΠΑ.

Το σύνδρομο της μοναχικής αγωνιστικότητας δεν τους επέτρεψε να κάνουν ολοκληρωμένο το βήμα. Αποτραβήχτηκαν στο τέλος της συγκέντρωσης, μοιρασμένοι μεταξύ της διάβασης πεζών που χωρίζει την πλατεία Βουνακίου και τον πεζόδρομο νότια του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας και κατά τα μισά της κινητοποίησης έβγαλαν τις δικές τους ντουντούκες, κάτι σαν … αντίποινα στους ομιλητές, που, ούτως ή άλλως, δεν ακούγονταν καλά.

Αλλά και στην πορεία έμειναν ουρά, καλά οργανωμένοι, σαν να είχαν αναλάβει την περιφρούρηση. Τελικά σταμάτησαν στο πεζοδρόμιο έξω από τη Βιβλιοθήκη Κοραή κι άρχισαν τα συνθήματα, τα οποία ακούστηκαν για πρώτη φορά από τόσο μεγάλο αριθμό διαδηλωτών. Λέτε να το ξανασκεφτούν και εφεξής να αναθεωρήσουν την άποψη περί διπλών και τριπλών διαδηλώσεων, μια και δεν διαθέτει την πολυτέλεια ο συνδικαλιστικός χώρος; Μπα, ό,τι πει στο τέλος ο Περισσός θα γίνει. Κι ας δυσφορούσαν με τη στάση τους αρκετά από τα μέλη, που διαπιστώνουν ότι η στρατηγική της περιχαράκωσης δεν έχει ωφελήσει σε τίποτα το Κ.Κ.Ε..

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ