25.9.2014 21:00

Το fb προεκλογικά. Τώρα;

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ Η ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Το αντίθετο θα ήταν εξοργιστικό. Αν η δημοτική αρχή με το «καλημέρα» της παρουσίας της έριχνε το βάρος της στην επικοινωνία θα προβλημάτιζε όσους προσδοκούν από τα μέλη της δουλειά βάθους και ουσίας.

Απ’ την άλλη η … ανομβρία έστω και της στοιχειώδους ενημέρωσης για τα δημοτικά τεκταινόμενα ίσως φανερώνει ότι γενικότερα με την επικοινωνία δεν θα τα πάει καλά. Κι η σωστή δοσολογία της είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη δική της επιβίωση, πρωτίστως για την ενημέρωση του δημότη.

Με εξαίρεση το θρίαμβο της στο fb η «Πρωτοβουλία» φάνηκε και προεκλογικά ότι δεν τα πήγε καλά με τις υπόλοιπες μορφές επικοινωνίας. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν στις μέρες μας πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάδοση της είδησης, η επικοινωνία όμως έχει και σειρά άλλων παραμέτρων, με πιο βασική την επικοινωνιακή τακτική. Η επικοινωνία διαμορφώνει παιδεία στο δημότη και στο σημείο αυτό ο πήχης είναι ήδη ιδιαίτερα χαμηλός από όλους τους προηγούμενους.

Η δημοτική αρχή θα χρειαστεί τη συμπαράσταση και τη συμπόρευση του δημότη σε πολλές υποθέσεις. Για να την πετύχει θα πρέπει να είναι σε θέση να του δημιουργήσει τα κατάλληλα ερεθίσματα δια μέσου μιας επικοινωνιακής στρατηγικής, η οποία σταδιακά θα πρέπει να χτίζεται. Ούτε σε υπερβολική δόση, ούτε σε ανύπαρκτη. Πάντα υπάρχει η μέση οδός κι οφείλει σιγά – σιγά να την εντοπίζει. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ