16.9.2014 15:36

Το φάντασμα των διαρροών βασανίζει τη δημοτική αρχή

Αδίκως είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κάποιες από τις επιλογές του Μαν. Βουρνού για τη σύνθεση των διοικήσεων των φορέων του Δήμου θα προσέκρουαν σε ενδοπαραταξιακές αντιρρήσεις. Αβρόχοις ποσί πέρασε τις προτάσεις του ο δήμαρχος, χωρίς την παραμικρή αντίδραση, ακόμα και την ώρα που ονομάτιζε πρόσωπα – λιγοστά η αλήθεια – από τη «Χιακή Συμπολιτεία».

Ο κακός διαδικτυακός χαμός έγινε στο β’ ημίχρονο της διαδικασίας. Μια ώρα και κάτι μετά την προσυνεδρίαση η ηλεκτρονική πύλη του «π», σε πλήρες ρεπορτάζ, περιέγραφε την ονοματολογία. Το γεγονός αυτό ενόχλησε το δήμαρχο προσωπικά και ορισμένους από τους συνεργάτες του, που δε λένε να συμβιβαστούν με την ιδέα πως από ένα ευρύ ανθρώπινο όργανο αυτονόητο είναι να υπάρχουν οι διαρροές. Οι οποίες, ας το συνειδητοποιήσουν, βλάπτουν όταν ως ενέργειες αυτές καθ’ αυτές πάσχουν.

Άρχισε λοιπόν διαδικτυακά ένας ακατάπαυστος διάλογος μεταξύ των μελών της «Πρωτοβουλίας» για το ποιος ήταν η πηγή των διαρροών και τι πρέπει να γίνει για να στεγανοποιηθεί η ομάδα. Μια συζήτηση ενδεικτική της απειρίας στη δημόσια έκθεση, που εν ολίγοις τα έβαζε με τη δημοσιογραφία επειδή … κάνει τη δουλειά της.

Πιθανολογώ πως ο δήμαρχος ενοχλήθηκε γιατί πρώτα ήθελε το «καλώς έχειν» της παράταξης και μετά να ανακοίνωνε ο ίδιος στα πρόσωπα τις αποφάσεις του. Έτσι όμως το ρεπορτάζ τις μετέτρεπε σε τετελεσμένα, που, αν σε κάτι στράβωναν, θα άφηναν εκτεθειμένο τον ίδιο.

Τέλος πάντων, είναι θεωρώ ατυχές η ενεργητικότητα των νέων μας αιρετών να δαπανάται γύρω απ’ το κυνήγι του φαντάσματος των διαρροών. Ας πάρουν καμιά έγκαιρη συμβουλή από τους παλιότερους να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι όσο πιο πολύ τις κυνηγάς, τόσα κεφάλια περισσότερα βγάζουν. Κάτι σαν τη Λερναία Ύδρα… 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ